DOLAR

32,5215

0.2%
EURO

34,5555

0%
ALTIN(gr)

2.493,35

0,29%
BİST 100

%
Bakanlıktan Kefilsiz Senetsiz 2000 TL!

Bakanlıktan Kefilsiz Senetsiz 2000 TL!

Korona virüs salgını döneminde zor durumda ve ödemeleri brikmiş vatandaşlara ek destek paketleri hükümetten arka arkaya geliyor! İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Bakanlıktan Kefilsiz Senetsiz 2000 TL!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı başta olmak üzere, pandemi dönemini en az hasarla atlatmak adına devletin tüm kolları vatandaşlar için seferber oldu! Emekli olmayan ihtiyaç sahiplerine 2000 TL destek dağıtılacak.

Geçim Derdi Çeken Vatandaşlara Bakanlıktan Yardım Müjdesi!

Pandemi sürecinin de etkisiyle, devlet kolları emekli olmayan senelerce çalışmış ve halen çalışmaya devam etmekte olan vatandaşlarına destek paketlerini arttırdı. Bakanlıklar arasından en başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı olmak üzere tüm bakanlıklar vatandaşlara destek çıkmak için seferber oldu. 15 sene boyunca sigorta ödeyen ancak emekli olamayan vatandaşlara devlet maddi destek sunacak.

Destek Parasından Yararlanma Şartları

Emekli olamayan vatandaşlara verilecek olan destek parası üç ayda bir olmak üzere SGK tarafından dağıtılacak. Bu ödenekten yararlanmak isteyen vatandaşların bulundurması gereken şartlar ise;

  • 65 yaş ve üzeri bireyler arasında bulunması,
  • En az 10 sene sigorta primi ödenmiş olması,
  • Emekli olmamasıdır.

Bu şartlar bağlamında 65 yaş üzeri 10 sene sigortalı olarak çalışmış, 3652 gün sigorta primi ödenmiş ancak diğer şartları yerine getiremediği için emekli olamamış vatandaşlar, dağıtılacak olan 2000 TL’lik destek ödemesinden yararlanma fırsatı yakalayacaklar.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Emekli olmayan vatandaşlara dağıtılacak olan destek parası için başvuru yapmak isteyen bireylerin sahip olması gereken tek şey kimlikleridir. Bireyler ikamet ettikleri il ve ilçedeki kaymakamlıklara bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapacakları müracaat ile başvurularını gerçekleştirebilmektedir. Başvuru yapacak kişinin kuruma kendisi müracaat etmeli ve başvuruyu kendisi yapmalıdır. Bu sayede emekli olamayan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2000 TL destek ödemesi yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP