Güncel Emekli Maaşları Ne Kadar? Bağ-Kur, SSK, SGK İntibak Zammı Ne Zaman Ödenecek?

Güncel Emekli Maaşları Ne Kadar? Bağ-Kur, SSK, SGK İntibak Zammı Ne Zaman Ödenecek?

ABONE OL
26 Aralık 2022 21:00
Güncel Emekli Maaşları Ne Kadar? Bağ-Kur, SSK, SGK İntibak Zammı Ne Zaman Ödenecek?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜED 2000 yılı öncesi emekli olan vatandaşlar ile 2000 yılı sonrası emekli olan vatandaşların aynı imkanlara sahip olmalarını istiyor, intibak zammı ödemeleri ne zaman ödenecek? Güncel Emekli Maaşları Ne Kadar? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

1.500 TL liralık intibak zammı gündemde, intibak zammı gelecek mi merak ediliyor. Eğer intibak zammı yasası kabul edilirse emekli maaşına 1.500 TL lira zam yapılacak. TÜED Başkanı Kazım Ergün “intibak ödemeleri sayesinde emekli maaşları arasında meydana gelen farkın gelecek düzenleme ile kapatılacak” şeklinde aradaki farkın kapatılacağına dair ifadede bulundu.

Emekli İntibak Yasasında Son Durum

Emekli vatandaşları ekonomik olarak rahatlatacak intibak zammı yasası ile şu anda meydana gelen maaşlar arası fark kapatılacak. 2000 yılı öncesi emekli olan vatandaşlar ile 2000 yılı sonrası emekli olan vatandaşların maaşlarında 1.500 TL liralık bir fark mevcut, gelen düzenleme ile bu fark kapatılacak.

TÜED Başkanı konuyla ilgili “çalışılan dönemlerdeki sigorta mevzuat hükümleri esas alınarak, karma sisteme göre hesaplanan emekli aylıkları arasında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi amacıyla prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık ödenmesi için intibak yapılmalıdır. Bu talebimiz yerine getirilmeli ve bundan sonra bağlanacak aylıklara da aynı kriter uygulanmalıdır. Bu şekilde, gelecekte emekli olacakların hakları da korunmuş olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimize kulak vereceğine canı gönülden inanıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

2000 senesi ardından emekli olanlar bağlamında bir intibak düzenlemesi yapılması durumunda bu emeklilerin maaşlarında mühim farklılıklar olabilecek. Bu kapsamda yapılacak olan emekli maaşı düzenlemesi ile emekli aylıklarında 1.500 TL’ye varan yükseltmeler yapılabilecek. Bu şekilde bilhassa düşük emekli maaşı alan emeklilerin ekonomik halleri biraz olsun düzelebilecek ve emekli maaşları arasındaki uçurum da ortadan kalkmış olacak. Halen daha emekli maaşı 3.500 TL’yi bulmayan fazlası emeklinin maaşı devlet bağlamında 3.500 TL’ye tamamlanarak yatıyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • Haydar

    30 bin TL Ye emekli olanlar 25 ve üzeri calişanlar hep aynı maaşı alıyor atalet buysa ben yokum lutfen intibak yasası çıkmaza gesin oy filan yok

  • Haydar

    intibak yasası çıkmaza gesin oy filan yok bundan sonra en azından bir emekli maaşları askarı ücret olmalı gerisi yalan

  • Cemal İbisoglu

    İntibak mutlaka yapilmali


HIZLI YORUM YAP