DOLAR

32,5024

-0.04%
EURO

34,8579

0%
ALTIN(gr)

2.420,72

-0,04%
BİST 100

%
4D’li İşçileri Üzecek Haber Geldi, Maliye Bakanlığından Flaş Açıklama
  • Finans 365
  • Gündem
  • 4D’li İşçileri Üzecek Haber Geldi, Maliye Bakanlığından Flaş Açıklama

4D’li İşçileri Üzecek Haber Geldi, Maliye Bakanlığından Flaş Açıklama

900 binin üzerinde bulunan 4D’li işçileri çok yakından ilgilendirecek bir açıklama Maliye Bakanlığından geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan meclisin yeni yasama dönemine girmesinin ardından taşeron işçilere ait yeni sistemi hatırlattı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
4D’li İşçileri Üzecek Haber Geldi, Maliye Bakanlığından Flaş Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4D’li taşeron işçileri çok yakından ilgilendirecek bir haber Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan geldi. Geçtiğimiz günlerde görevine yeni başlayan elvan taşeron işçilere özel soruları yanıtladı ve son günlerde gündeme sıkça gelen konulara açıklık getirdi. Ancak açıklamalarının üzücü olucu göze çarptı. 900 binin üzerindeki taşeron işçilerden %70’i kadrolu çalışmaya geçemedi. Bu durumda kalan işçilerin ne yapacağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Taşeron işçilerin kadrolu yaşama geçmesinden sonra KİT’lerde çalışan bakanlık sorumluluğunda yer alan, hastane yönetiminde çalışan, mutfakta istihdam eden ve şoför olanlar kadrolu yaşama geçemedi. Bu alanda ciddi haksızlıkların yapıldığına dikkat çekildi.

Açıklamalarda Bazı Cevaplar Dikkat Çekti

Süleyman Girgin, “696 sayılı KHK kapsamında kamu geçişleri için personel istihdamına dayalı hizmet alımlarında personel çalışmalarına dayalı hizmet alım sözleşme şartları kapsamı gelirken yaklaşık maliyetin %70’lik kısmı asgari işçilik maliyeti ile beraber aynı yemek ile yol giderleri dahil işçilik gider oluşma şartı aranmıştır” açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın açıklamalarına göre ise taşeron ve %70 kısıtlarına takılan vatandaşlar için 2021 programlarında bir çalışma henüz gözükmüyor. Bakanlık bu konuyla alakalı net bir cevap vermedi, sorunun ilerleyen dönemlerde tekrar masaya yatırılabileceği söylendi. Yani tekrar gözden geçirilecek, değerlendirilecek ve ona göre de net cevaplar verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP