Düzenleme Tamamlandı Onay Bekleniyor! Ev Hanımlarına Maaş Mı Bağlanıyor?

Düzenleme Tamamlandı Onay Bekleniyor! Ev Hanımlarına Maaş Mı Bağlanıyor?

ABONE OL
29 Ocak 2023 12:18
Düzenleme Tamamlandı Onay Bekleniyor! Ev Hanımlarına Maaş Mı Bağlanıyor?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev hanımları yıllardır emekli olma hayalleri kuruyor. Ancak ev hanımlarına yönelik düzenleme bir türlü hayata geçirilemiyordu. Açıklamaya göre tüm hazırlıklar tamamlandı. İşte detaylar… Binlerce vatandaş emekli olmak için tüm şartları yerine getirmeye çalışıyor. Özellikle iş bulmanın zor olduğu bu dönemde emeklilerin yasal hakları vatandaşların hayallerini süslüyor. Yakın tarihte yapılan düzenleme ile emeklilikte prim gün sayısına ek olarak yaş şartı da getirilmişti. Yaşa takılan binlerce insan ek olarak ev hanımları da yeniden bir düzenleme olsun diye uğraşıyordu. Devlet halkın taleplerine kulak vererek tekrardan çalışmaya başladı. Buna göre belirlenen şartlara uyan tüm ev hanımları emeklilik hakkından yararlanacak ve aylık ödeme alacak. Bu haberle beraber birçok ev hanımı araştırmalara girişti. Kimlerin ne şekilde bu haktan yararlanacağı da açıklandı.

25 Sene Evli Kalan Kadınlar Başvuru Yapabilir

Edinilen bilgiye göre bu haktan yararlanacak kadınların sosyal güvenlik kurumlarıyla alakadar olmaması gerekiyor. Herhangi bir şekilde sosyal güvenlik kurumlarıyla bağı olan vatandaşlar devletin imkanlarından yararlanabiliyor. Ancak ev hanımları maddi olarak sıkışık olmasalar bile herhangi bir güvenceye sahip olmamaları gerekiyor. Buna ek olarak 1995 yılından önce evlenmiş olmaları ve evliliğin en az 25 sene sürmesi isteniyor.

İki kriter ev hanımlarına emeklilik için inanılmaz önemli bir kriter olarak belirtildi. 25 seneden sonra boşanan ev hanımları için bir açıklama yapılmasa da bu durumun sorun teşkil etmeyeceği düşünülüyor. Başvuru yapılacağı esnada vatandaşın 50 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Son olarak hiçbir şekilde vergi dilimine girilmemiş olması da aranan şartlardan.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP