DOLAR

32,5643

0.23%
EURO

34,9629

-0.05%
ALTIN(gr)

2.448,85

0,53%
BİST 100

%
Temmuz Ayında Yaklaşık 2 Milyon Kişi Normal Çalışmaya Geçti! Normalleşme Sürecine Giren İş Yerlerine Destek!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Temmuz Ayında Yaklaşık 2 Milyon Kişi Normal Çalışmaya Geçti! Normalleşme Sürecine Giren İş Yerlerine Destek!

Temmuz Ayında Yaklaşık 2 Milyon Kişi Normal Çalışmaya Geçti! Normalleşme Sürecine Giren İş Yerlerine Destek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde olumsuz etkilenen iş yerlerinin kısa çalışma sistemine başvurmuş ve bu sistemde çalışanlar için Cumhurbaşkanlığınca sürecin 2 ay uzatıldığını bildirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Temmuz Ayında Yaklaşık 2 Milyon Kişi Normal Çalışmaya Geçti! Normalleşme Sürecine Giren İş Yerlerine Destek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Selçuk normal çalışma saatlerine dönen il yerlerine ”Normalleşme Desteği” verdiklerini bildirdi!

Cumhurbaşkanlığı tarafınca kısa çalışma süreci 2 ay daha uzatıldı, kısa çalışma sisteminde çalışan iş yerleri tekrar bu sürece girmek istemiyorlarsa bu durumu İŞKUR İl Müdürlükleri İle Hizmet Merkezlerine bildirmeleri gerekiyor. Bakan Selçuk Koronavirüs (Covid-19) salgın sürecinde kısa çalışma uygulamasının başlamasıyla birlikte 3 milyon 576 bin 805 kişinin kısa çalışma ödeneğinden yararlandığını bildirdi, ”Temmuz ayında 1 milyon 595 bin 467 kişi ödenekten yararlanmaya devam etti, 1 milyon 981 bin 338 çalışan için işverenler normalleşme süreciyle birlikte kısa çalışma talebinde bulunmadı” ifadelerinde bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk normalleşme sürecine giren işyerlerine normalleşme desteği verdiklerini ”Normal çalışma saatlerine geçen işyerlerimiz için “Normalleşme Desteği” adı altında desteklerimizi sürdüreceğiz. Normal çalışma saatine geçen işyerlerimiz de bu desteğimizden yararlanabilecek. Böylece istihdamı korumaya devam edeceğiz” şeklinde bildirdi.

Kısa Çalışma Ödeneği Talebinde Bulunanlara Uygunluk Tespiti YapıyoruzAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödenekleri talepleriyle ilgili yasal düzenlemeyi dile getirdi “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Müffetişlerince 23.03.2020 tarihinden itibaren kısa çalışma ödeneği talebinde bulunan işyerlerinin uygunluk tespiti incelemeleri ile beraber, bu işyerlerinde uygunluk tespitine aykırı uygulama olup olmadığına ilişkin teftişlere de 712 İş Müfettişi ile aralıksız olarak devam edilmekterir.” ifadesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP