SGK Yurtdışı Borçlanma Primleri Ne Kadar Oldu?

SGK Yurtdışı Borçlanma Primleri Ne Kadar Oldu?

Türkiye dışında kaldığı süre boyunca Türkiye'de sigortalı bir işte çalışmış gibi prim ödenerek SGK prim süresini tamamlamak için devletin sağlamış olduğu bir imkandır yurtdışı SGK borçlanmaları. Peki güncel yurtdışı SGK borçlanma primleri ne kadar oldu? Yurtdışı borçlanma işlemlerinin yapılması için gerekli olan evraklar nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
SGK Yurtdışı Borçlanma Primleri Ne Kadar Oldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşların, ülke dışında faaliyet göstermiş oldukları süre zarfı nihayetinde, aynı zamanda Türkiye’de sigortalı bir şekilde çalışmış gibi göstermelerine fırsat tanıyan kanunu bir borçlanmanın adıdır yurtdışı SGK borçlanmaları.

Yurtdışı SGK borçlanmaları, vatandaşların, yurtdışında çalışmış oldukları süre zarfı sonunda, aynı zamanda Türkiye’de de aynı şekilde sigortalı bir şekilde çalışmış gibi göstermelerine imkan tanıyan yasal bir borçlanma çeşididir. Vatandaşlar, yurtdışında çalışmış oldukları süre zarfını, Türkiye’de çalışmış gibi gösterirler. Bunun neticesinde ise, Türkiye’de SGK çalışanları gibi emekli olurlar. SGK yurtdışı borçlanma primleri ile ilgili kanunu bir nitelik taşır. Uzun yıllar boyunca yurt dışında yaşamış olan vatandaşlar, genel itibariyle bu yöntem sayesinde işlemlerini gerçekleştirir. Süreç esnasında yurtdışında geçirmiş oldukları süreyi tespit etmeleri durumunda, yurtdışı borçlanma iş ve işlemleri açısından gerekli olan bütün çalışmalar başlamış olacaktır. Borçlanma primlerinin, kesin ve net bir biçimde hesaplanmasının sonrasında ise, vatandaşların mevcut borçları, en kısa süre içerisinde ödemeleri gerekir. Bu biçimde emeklilik işlemleri başlamış olacaktır. Yurtdışında geçen süre sonrasında ise, Türkiye’de emekli olabilmesi açısından çeşitli şartlarını taşıması gerekir. Bu koşulların yerine getirilmesi açısından borçlanma primleri hesaplanacaktır. Mevcut koşulları taşıyan vatandaşlar, Emeklilik iş ve işlemlerinin başlatılabilmesi açısından SGK ya başvuru yapar. Bu koşullardan en önemlisi ise genel itibari ile yurtdışında geçirilmiş olan sürenin ispat edilmesidir.

Yurtdışı Borçlanma İşlemlerinin Yapılması İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

SGK yurtdışı borçlanma işlemlerinin yapılması için vatandaşların, kendilerinden talep edilen evrakları en kısa süre içerisinde toplamaları gerekir. SGK’ya başvuru yapılması sonrasında ise yurt dışı borçlanması kapsamında talep edilen evraklar ve koşulları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • T.C kimlik fotokopisinin, teslim edilecek olan belgelere eklenmesi gerekir.

  • Vatandaşların, yurt dışında yaşadıkları yerin tam adresini gösteren evrakı ibraz etmeleri gerekir.

  • Yurtdışında çalışılmış olan sürenin gösterildiği belgenin konsolosluklardan alınması ve aynı şekilde ibraz edilmesi gerekir. 

  • Yurtdışı hizmet borçlanması talep dilekçesinin alınması ve nihayetinde eksiksiz bir biçimde doldurulması gerekir.

Bütün bu belgeler ile beraber vatandaşların, SGK yurtdışı borçlanma primleri emeklilik başvurusunda bulunmak amacıyla SGK’ya başvuru yapmaları gerekir. Uygun buranın kişiler açısından borçlanma süresi artık bu süreçten itibaren başlatılmış olacaktır. Borçlanma ile ilgili başvurular, bağlı bulunan ilim SGK Müdürlüğü’ne yapılır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP