DOLAR

32,4653

-0.1%
EURO

34,8266

-0.54%
ALTIN(gr)

2.442,39

0,27%
BİST 100

%
Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan: Akaryakıt Fiyatları 1 Doların Altında!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan: Akaryakıt Fiyatları 1 Doların Altında!

Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan: Akaryakıt Fiyatları 1 Doların Altında!

Vatandaş, son zamanlarda peş peşe akaryakıt fiyatlarına gelen zamlara tepki gösterirken, hükümet kanadından vatandaşları ikna etmek ya da tepkileri dindirmek amacıyla çeşitli açıklamalar yapılıyor. Hazine ve maliyeden sorumlu bakan Lütfi Elvan, akaryakıt fiyatlarının normal şartlar altında Avrupa ülkelerinde de çok yüksek olduğunu ancak şu anda Türkiye'de 1 doların altında satışa sunulduğunu söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan: Akaryakıt Fiyatları 1 Doların Altında!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve maliye bakanı Lütfü Elvan, akaryakıt fiyatlarının Türkiye’de de Avrupa’da da 1 dolar civarında olduğunu söyledi. Bakan Elvan, akaryakıt fiyatlarının aslında çok daha yüksek olduğunu fakat devletin bunu vatandaşa fazla yük olmaması için almadığını söyledi. Akaryakıt fiyatları ile alakalı açıklamalarda bulunan hazine ve maliye bakanı Lütfü Elvan, ‘Şu anda akaryakıt fiyatları 1 doların altında’ ifadesini kullandı.

 Son Zamanlarda Akaryakıt Fiyatları Çok Yükseldi

 Türkiye Büyük Millet Meclisi plan ve bütçe komisyonunda bakanlığının bütçesi ile ilgili bir sunum gerçekleştiren bakan Lütfi Elvan,

“Akaryakıt fiyatları çok yükseldi. Biz mümkün olduğu kadar vatandaşımıza yansıtmamaya çalışıyoruz”

dedi.

 Bakan Elvan, Akaryakıt Fiyatları İle Eşel Mobil Sistemine Yönelik Değerlendirmede Bulunurken Şunları Söyledi:

 “Geçmişe baktığımızda akaryakıt fiyatları Avrupa’da 1 Avro ise Türkiye’de de 1 avro düzeyindeydi. 2011 ile 2012 senelerinde benzinin litre fiyatının 2,5 dolara denk geldiği dönemler var ama şu anda akaryakıt fiyatları 0,7-0,8 avro civarında şimdiye kadar 64 milyar liralık eşel mobil sistemi uygulaması üzerinden alacağımız vergiyi almamız gerekirken almadık artık çünkü vatandaşımız üzerinde çok fazla bir yük olsun istemedik. Eşel mobil sisteminden alan kalmaması sebebiyle, çünkü sistem benzinin 7,75 liraya kadar olan kısmına destek veriyordu. Şu an ise artık eşel mobil tamamıyla devreden çıkmış durumda. Bunun sebebi ise akaryakıt fiyatları çok yükseldi. Biz mümkün olduğunca vatandaşımızı yansıtmamaya çalışıyoruz.”

Dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP