Ev Hanımları Dikkat! O Şartları Yerine Getirirseniz Emekli Olabilirsiniz

Ev Hanımları Dikkat! O Şartları Yerine Getirirseniz Emekli Olabilirsiniz

Genç yaşta dünya evine giren ve çalışma şansı yakalamaya yurttaşlar, avantajdan faydalanabilecek. 25 sene boyunca evli kalan vatandaşlara emeklilik müjdesi geldi. Ev hanımları bu fırsattan faydalanabilecek. SGK, başvuru kriterlerini duyurdu konu ile ilgili detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Ev Hanımları Dikkat! O Şartları Yerine Getirirseniz Emekli Olabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 yıl evli kalan vatandaşlara emeklilik müjdesi geldi. Ev hanımları bu avantajdan faydalanabilecek. SGK, başvuru kriterlerini duyurdu. Ev hanımlarına sunulmakta olan bu emeklilik açısından belirlenmiş kriterlere yurttaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Emeklilik, bütün çalışanların en büyük hayalidir. Yasa tasarısındaki teklife göre; en az 25 yıl boyunca evli kalan ve 50 yaşını doldurup emekli olmayan ev kadınlarına emeklilik açısından şans kapısı açıldı. 25 yıl boyunca evli kalmak koşulu un yanında aynı zamanda pek çok değerlendirme de mevcut. Konu hakkında SGK ya başvuru yapılması başta üzere değerlendirmenin sonrasında maaş bağlanıp bağlanmayacak kararı verilecek.

 Ev Hanımlarının Emekli Olması İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Evli kalan ve 50 yaşını doldurduktan sonra emekli olamayan ev kadınlarına emeklilik açısından şans verilecek. Normal koşullarda; 2008 senesinden sonra çalışma yaşamına giren kadınların emekliliği açısından 7200 günlük prim gün sayısının olması ve en az 20 sene boyunca çalışma hayatına devam etmesi gerekiyor. Sosyal güvenlik kanunu bağlamında çalışma hayatına katılım sağlamayan ya da emekli olacak süre kadar çalışması bulunmayan ev kadınlarının en önemli sosyal haklarından biri olan emeklilikten faydalanması söz konusu olamıyor. Ancak Meclise sunulan yeni yasa tasarısı ile beraber; kadınların da emeklilik prosedüründe çeşitli değişiklikler yapılması gündemde.

 Ev Hanımlarının Emekli Olması İçin Gerekli Koşullar Nelerdir?

 SGK ile herhangi bir bağnın bulunmaması, belirli bir süre SGK sisteminde kayıtlı bulunan ev kadınlarının ise; emeklilik bağlamında başvuru yaptığı tarihte herhangi bir kaydının bulunmaması, 1995 senesi ve öncesinden beri evli olmak yani en az 25 yıl boyunca evli kalmak, 50 yaşını tamamlamış olmak yani 1970 yılı ve öncesinde doğmuş olmak, 18 yaşından büyük olmadı, malullük ile yaşlılık aylığı almamak, gelir vergisine tabi olmamak yani herhangi bir gelire sahip olmamak aranan kriterler arasında yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP