DOLAR

32,5055

-0.12%
EURO

34,9757

0.37%
ALTIN(gr)

2.431,55

0,36%
BİST 100

%
Ünlü Beyaz Eşya Firması Resmen İflas Etti

Ünlü Beyaz Eşya Firması Resmen İflas Etti

Türkiye'nin ilk beyaz eşya (televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı, bulaşık makinesi) üreticisi Profilo iflas etti. İstanbul Ticaret Mahkemesi, firmanın eski avukatı Sümer Altay'ın açmış olduğu dava sonucunda bir döneme adeta damgasını vurmayı başaran Profilo firmasının iflasına karar verdi. Profilo'nun temeli, 2020 senesinde hayatını kaybeden Türk sanayinin kurucusu iş insanı Jak Kamhi tarafından 1954 senesinde atılmıştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Ünlü Beyaz Eşya Firması Resmen İflas Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 senesinde hayatını kaybeden ünlü iş insanı Jak Kamhi aracılığı ile 1954 senesinde temelleri atılan Profilo Holding, resmen iflas etti. İstanbul’da küçük bir dükkan işletmesinde kurulumu gerçekleştirilen fakat dayanıklı ev aletlerinin imalatına geçiş yaptıktan sonra hızlı bir şekilde büyüme performansı sergileyen Profilo’nun iflasına firmanın eski avukatı Sümer Altay’ın açtığı dava sebep oldu.

Profilo’nun Eski Avukatı Sümer Altay, Ödeme Alamayınca Firmanın İflasını Talep Etti

Avukat Altay, firmanın dava dosyasına bakarken görevden alındı ve vekalet ücretini almak amacıyla şirkete dava açtı. Altay’ın 2.5 milyon TL’lik alacağı açısından açmış olduğu davada karar çıktı. Firmanın, Avukat Sümer Altay’a ödeme yapması kararlaştırılırken, gerekli süre zarfı içerisinde ödeme yapılmadığı için Sümer’in avukatları Profilo Holding anonim şirketi ile Profilo Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin iflasını talep etti. İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde açılan davanın sonucu geçtiğimiz perşembe günü karara çıktı ve 67 yıllık dev firmanın iflasına karar verildi.

 Bundan Sonra Profilo İçin Süreç Nasıl İşleyecek?

İstanbul Ticaret Mahkemesi’nin almış olduğu kararın sonrasında şirketler tasfiye sürecine girecek ve süreci ise İstanbul iflas Müdürlüğü sürdürecek. Oluşturulacak iflas masası, iki firmanın mal varlıklarını satarak borçları ödeme yoluna gidecek. Firmanın karara itiraz hakkı var fakat bu tasfiye sürecine engel değildir.

 Profilo Markası, Bir Döneme Damga Vurmuştu

Bir zamanlar Türkiye’de adeta kasırga etkisi yaratarak istihdam olanaklarını insanların hizmetine sunan ve binlerce kişinin evine ekmek götürmesine vesile olan Profilo, bir avukatın vekalet ücreti sebebiyle iflas etti. Şirketin önemli firmalarından Profilo Telra, 2014 senesinde iflasını duyurmuştu. Profilo’nun ve Türk sanayiinin kurucusu olan ünlü iş insanı Jak Kamhi, 2020 senesinde 95 yaşında hayatını kaybetti. Jak Kamhi, Çamaşır makinesi başta olmak üzere buzdolabı, televizyon ve motosiklet gibi pek çok aletin Türkiye’deki ilk üreticisi olarak biliniyordu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP