DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Son dakika faiz depremi zirve yaptı! En yüksek faiz oranı yine değişti! 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı ne oldu
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Son dakika faiz depremi zirve yaptı! En yüksek faiz oranı yine değişti! 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı ne oldu

Son dakika faiz depremi zirve yaptı! En yüksek faiz oranı yine değişti! 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı ne oldu

ABONE OL
30 Ekim 2022 01:30
Son dakika faiz depremi zirve yaptı! En yüksek faiz oranı yine değişti! 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı ne oldu
1

BEĞENDİM

ABONE OL

32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı ne oldu… Son dakika faiz depremi zirve yaptı! En yüksek faiz oranı yine değişti! Yatırımcı piyasadan sermayesini sürekli çekerek, farklı şekillerde para kazanma yollarını denemektedir. Sürekli artan enflasyona karşı kendini ve sermayesini korumaya çekmek amacıyla yatırımdan kaçmanın amacı üretim sonrası malın yerine yenisini koymakta zorlanmasıdır. Bu şekilde parasının eriyip gitmesini, halk arasındaki avam söylem ile sermayeyi kediye yüklemek durumundan kendini ve sermayesini korumaya çalışmaktadır.

Sürekli iniş çıkış yapan döviz kurlarından da çekinen kişiler için mevduat hesapları ve en yüksek faizi almak bu dalgalı piyasadan en az etkiler ile dönemi atlatmak isteği gelmektedir. Bu dönemi en az hasarla atlatmak isteyenler bunun için istikrarlı davranarak birikimlerini makul şekilde değerlendirmeli. Böylece iniş çıkışlardan etkilenmemeleri söz konusu olacaktır. Hoş geldin faizlerinin yüksekliği birçok kişinin bu faizlerden yararlanma isteğini arttırmaktadır. Özellikle 2022 yılı onuncu ayı itibarı ile 32 günlük faiz oranları en yüksek getiriyi sağlamaktadır.

TCMK Ekim Ayı Faiz kararı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da 2022 yılı Ekim ayı 150 baz faiz kararını düşürdü. Böylece faiz oranları yüzde on virgül beş civarına gerilemiş oldu. Ekim ayı bu faizleri sonucu mevduatların enflasyon karşısında yok oluş yaşadığı uzmanlar tarafından açıklanmakta.

Düşürülen faizler ile paranın mevduata sığınmak yerine iş hayatında kullanılması planlanmaktadır. Günümüz faiz oranları ile üretime kaydırılmayan para eriyip gitme ihtimali taşımaktadır. Finans piyasasında da çeşitli belirsizlikler henüz bir çözüme ulaşmamış durumda gözükmektedir. Yeni çözümler için sürekli araştırmalar uzmanlar tarafından sürdürülmektedir. Önümüzdeki günlerde yani 2022 yılı son iki ayında durum henüz belirsizlik taşımaktadır.

Bu Ne Zamana Kadar Sürecektir?

Faizlerin durumunun ne zamana kadar süreceği merak ile beklenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası uzmanları tarafından kalıcı olarak enflasyon düşüşü olana kadar faiz politikasının bu şekilde devam edeceği söylenmektedir.

Seçilen yöntem ile döviz rezervlerinde yükselme olması beklenmektedir. Bu durumda ülkenin geleceği için kararların verildiğini ve bu yüzden kalıcı sonuçlar elde edilene kadar bu tutumun ısrar ile sürdürüleceği bildirilmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP