DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Bu bir milat! Canlı yayında açıkladı: En düşük emekli maaşı kaç para oldu? Emekliler şimdi yaşadı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bu bir milat! Canlı yayında açıkladı: En düşük emekli maaşı kaç para oldu? Emekliler şimdi yaşadı

Bu bir milat! Canlı yayında açıkladı: En düşük emekli maaşı kaç para oldu? Emekliler şimdi yaşadı

ABONE OL
31 Ekim 2022 11:31
Bu bir milat! Canlı yayında açıkladı: En düşük emekli maaşı kaç para oldu? Emekliler şimdi yaşadı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliler şimdi yaşadı… Bu bir milat! Canlı yayında açıkladı: En düşük emekli maaşı kaç para oldu? Yeni seneye kısa bir vakit kala vatandaşın gözü kulağı Ocak ayında yapılacak olan maaş zammına çevrildi. Bu kapsamda alanında uzman isimlerden de zam tahminleri gelmeye başladı. SGK Murat Göktaş, asgari ücret, emekli ve memur maaş zamları bağlamında netleşen maaş zamları açıklandı.

En düşük emekli maaşı kaç para oldu? Emekliler şimdi yaşadı

SGK uzmanı olan Murat Göktaş, tv100 canlı yayınında Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun enflasyon raporu sunumunda açıkladığı enflasyon tahmininin sonrasında merak edilen maaş zamlarına dair değerlendirmelerini paylaştı. Kişisel beklentisinin enflasyon üstünde bir zam seviyesi olduğunu kaydeden Göktaş, asgari ücret, emekli ve memur maaş zamları bağlamında kesinleşen rakamları açıkladı.

SGK uzmanı Murat Göktaş, tv100 canlı yayınında yaptığı değerlendirmede, en düşük emekli aylığının 4 bin 500 liraya çekilmesini beklediğini ifae etti. Asgari ücrete hükümet bağlamında gelen “Ocak ayında çalışanları memnun edecek bir zam” söylemlerinin sonrasında beklentinin üstünde bir zam yapılacağını düşündüğünü ifade eden Göktaş, asgari ücretin net 8 bin-8 bin 500 ve brüt olarak da 10 bin liralara yükselmesinin ihtimal dahilinde bulunduğunu kaydetti.

Göktaş memurlar için ise de şuandan yüzde 17’lik bir zammın kesinleştiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2023 ocak emekli maaşı açıklaması

2023 Ocak emekli zam seviyesi, Cumhurbaşkanı bağlamında verilen talimat ile netleşmeye başladı. Masada konuşulan zam seviyesi maaşları ciddi civarlara yükseltecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı emekli zam seviyesinde ortak hareket edecek. Masada konuşulduğu iddia edilen 2023 Ocak emekli zam tutarı yüzde 50 seviyesinde olacağı söyleniyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP