DOLAR

32,3560

-0.4%
EURO

34,7498

-0.21%
ALTIN(gr)

2.408,53

-0,57%
BİST 100

%
4 Kasım Cuma günü hesaplara 3 bin 500 TL yatıyor! Dar gelirli, yardıma ve bakıma muhtaç herkes hemen baksın!
  • Finans 365
  • Gündem
  • 4 Kasım Cuma günü hesaplara 3 bin 500 TL yatıyor! Dar gelirli, yardıma ve bakıma muhtaç herkes hemen baksın!

4 Kasım Cuma günü hesaplara 3 bin 500 TL yatıyor! Dar gelirli, yardıma ve bakıma muhtaç herkes hemen baksın!

ABONE OL
1 Kasım 2022 10:48
4 Kasım Cuma günü hesaplara 3 bin 500 TL yatıyor! Dar gelirli, yardıma ve bakıma muhtaç herkes hemen baksın!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Dar gelirli, yardıma ve bakıma muhtaç herkes hemen baksın! 4 Kasım Cuma günü hesaplara 3 bin 500 TL yatıyor! Dar gelirliler için yardımlar ardı ardına duyurulmaya başlandı. Sosyal medyada yapılan yardımlarla ilgili birçok haber bulunuyor. Güncel haberlerden birisi ise evde bakım paralarının dar gelirli kimselere ödenmeye başlayacağı yönünde bilgiler içeriyor. Habere gören dar gelirli ailelere yardım ve bakım parası olarak 3.500 TL civarında ödeme yapılacak.

Üstelik yapılan ödemeler karşılıksız olacak ve düzenli olarak her ay yatacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan yardımdan durumu kötü olan ve hasta, yaşlı, engelli yakınları olan herkes yararlanabilecek. Başvurmak içinse e-devlet üzerinden bu talebi iletmek yeterli olacak.

Sizde Evde Bakım Ödemesi Alabilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardıma muhtaç olan kimselerin hayat şartlarının iyileştirilmesi için birçok farklı kampanya düzenliyor. Bu kampanyalardan bazıları çocuklu ailelerin okul masraflarına katkı sağlarken kimi kampanyalar dar gelirli ailelerin koşullarını iyileştirmek için gıda, fatura desteği sağlıyor. Birçok kimse bilmese de yakınları hasta olduğu için evde kalmak zorunda olan ve bu yüzden çalışamayan kimselerin zor duruma düşmemesi içinde bakanlık düzenli maaş ödemesi yapıyor.

Bu sayede hem bakıma muhtaç olan kişinin masrafları daha kolay karşılanıyor. Hem de dar gelirli aileler bütçelerini daha kolay dengeleyebiliyorlar. Bu yardımı alabilmek için gerekli şartları taşıyıp taşımadığınıza bakarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Şartlar Oldukça Basit

Aylık 3500 TL olan evde bakım ödemesi yıl içinde belirli zamanlarda zamlanıyor. Böylece ailelerin aldığı aylıklar enflasyon yükünün altında ezilmemiş oluyor. Bu doğrultu da aylık ödemelere ocak ayında da bir zammın geleceği ve maaşların daha da artacağı düşünülüyor. Genelde ödemeler her ayın 15’inde düzenli olarak ailelerin hesaplarına yatıyor.

Fakat illere göre ödeme yapıldığından ödeme süreleri de farklılaşabiliyor. Eğer bu ödemeden yararlanmak isterseniz muhtaçlık belgesine sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca bakıma muhtaç kişinin durumuna dair bir sağlık raporu da isteniyor. Eğer yapılan incelemelerin sonunda hane gelirinin de yeterli olmadığı kanaatine varılırsa başvuran kişi ödemeye hak kazanıyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP