DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Yüzdelik dilimle 4D’li taşeron işçilere asgari ücret zammı müjdesi! Maaşlara 2 ayrı zam…
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yüzdelik dilimle 4D’li taşeron işçilere asgari ücret zammı müjdesi! Maaşlara 2 ayrı zam…

Yüzdelik dilimle 4D’li taşeron işçilere asgari ücret zammı müjdesi! Maaşlara 2 ayrı zam…

ABONE OL
4 Kasım 2022 09:58
Yüzdelik dilimle 4D’li taşeron işçilere asgari ücret zammı müjdesi! Maaşlara 2 ayrı zam…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Maaşlara 2 ayrı zam… Yüzdelik dilimle 4d’li taşeron işçilere asgari ücret zammı müjdesi! İşçilere ilk 6 ay yüzde 12 ikinci altı ay içinse yüzde zam yapılması uygun bulunmuştu. Böyle taşeron işçilerin maaşların 4.000 TL’nin üzerine çıkmıştı. Aynı koşullarda çalışan bir işçinin maaşı yapılan zamlardan sonra 5.000 TL’nin üzerine çıktığından dolayı taşeron işçiler yine mutsuz olmuşlardı.

Bu sene çıkan söylentilere bakarsak işçileri üzen bu durum giderilebilir. Birçok işçi memur ve emekli ve işçilere yapılan yüksek zamların ardından umutla kendilerine de yüksek zamlar yapılmasını beklemeye başladılar bile.

Taşeron İşçiler Atanabilir Mi?

Taşeron işçilere yapılacak iyileştirmelerden bir tanesi de tayin hakkı olacak. Normalde taşeron işçilerin tayin hakları bulunmuyor. Bu nedenle birçok işçi eşleri tayin olunca onlardan ayrı kalıyorlar. Bu durumun daha fazla mağduriyet yaşatmaması için taşeronken kadroya geçmeye başaran işçiler artık tayin hakkından yararlanabilecek. İnternette dolaşan haberlere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konu hakkında gereken çalışmaları yapmaya başladı bile.

2022 yılı bitmeden EYT gibi konulardan önce bunun müjdesinin verileceği ve taşeronların yeni yıla mutlu bir şekilde girmesinin sağlanacağı konuşuluyor. Bunun yanında taşeronlara yeni müjdeler geleceği de söylentiler arasında yer alıyor. Bu söylentilerin netleşmesi için açıklama yapılması gerekiyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP