DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
PTT postacı, gişe memuru, şoför 18-51 yaş arası en az 8.750 TL maaşla 15 binden fazla personel alımı başladı
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT postacı, gişe memuru, şoför 18-51 yaş arası en az 8.750 TL maaşla 15 binden fazla personel alımı başladı

PTT postacı, gişe memuru, şoför 18-51 yaş arası en az 8.750 TL maaşla 15 binden fazla personel alımı başladı

ABONE OL
4 Kasım 2022 11:52
PTT postacı, gişe memuru, şoför 18-51 yaş arası en az 8.750 TL maaşla 15 binden fazla personel alımı başladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT postacı, gişe memuru, şoför 18-51 yaş arası en az 8.750 TL maaşla 15 binden fazla personel alımı için detaylar geldi. Ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesi de işsizliktir. Yüz binlerce genç hayatta var olabilmek için yapabilecekleri bir işe yerleşmeye çalışıyor. Bu nedenle PTT alımları büyük ilgi görmektedir.

Hangi tarihlerde alım olacağı araştırmaları bu noktada önem kazındı. Duyuruların hangi tarihte yapılacağı ve iş için aranan şartlar merak konusudur. KPSS şartı olmadan yapılacak 55 bin istihdam için detaylar soruluyor. Bu detaylara göre şartları uygun olanlar başvuruda bulunmayı bekliyor.

PTT Personel Alım Koşulları

İşe alımlarda bazı genel ve özel şartların aranması mümkün olmaktadır. Genel şartlardan ilki Türk vatandaşı olmaktır. Başvuru yapan kişilerin on sekiz yaşını tamamlaması da istenen hususlardandır. Kişinin kamu haklarından yararlanmasına engel bir durumun olmaması da bu koşullar arasında yer alıyor.

Görevini yerine getirmesine engel olacak bir durumun bulunmaması da öne çıkmaktadır. Bu koşul engelli işçilere dair hükümler harici için geçerlidir. Akıl hastalığının olmaması da koşullardan bir tanesidir. Ayrıca kişinin daha önceden bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmaması da gerekmektedir. Bu şartları taşıyanlar PTT personeli olarak görev yapmak için başvuruda bulunmaktadır.

PTT Personel Alımı Başvuru Şartları

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak gerekiyor.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

 

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP