DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Memura, emekliye seyyanen zam ve refah payı geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Memura, emekliye seyyanen zam ve refah payı geldi

Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Memura, emekliye seyyanen zam ve refah payı geldi

ABONE OL
6 Kasım 2022 17:24
Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Memura, emekliye seyyanen zam ve refah payı geldi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Memura, emekliye seyyanen zam ve refah payı geldi. Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Herkesin malumu olduğu üzere son zamanlarda enflasyon oranları aşırı şekilde arttı. Bu anlamda yüzde 85 oranında enflasyon var. Enflasyon oranları altında ezilen emekli ve memura seyyanen zam ve refah payı müjdesi geldi.

Memura, emekliye seyyanen zam ve refah payı geldi

Sabah gazetesi tarafından ortaya atılan iddiaya göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hususta çalışma bağlamında talimat verdi. Kulislerde konuşulanlara göre memur ve emekli maaşlarına Ocak Ayı 2023’te yapılacak enflasyon ve toplu sözleşme zammının beraberinde refah payı zammı da yapılacak. Yapılacak refah payı zammı oranında yüzde 10 olacağı belirtildi.

Memur ve emekliye verdiği refah payı zammı sonrasında, bir çalışmada şu anda 3,500 TL alan emekli vatandaşlara yönelik olacak ve en düşük emekli maaşının seyyanen zam ile artması sağlanacak. Konuyla alakalı olarak Erdoğan, geçtiğimiz zamanlarda kurmaylarıyla toplantı yaptı ve toplantıda tespit edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Dar gelirlilere enflasyonun üstünde bir artış verilmesi için hazırlık yapıyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Asgari ücret kaç para olacak?

Öte yandan asgari ücretliye yılbaşında enflasyon üstünde zam gelmesi bekleniyor. Kulislerde bu rakamın 8 bin 500- 9 bin lira aralığında yapılacağı iddia ediliyor.

Seyyanen zam

Seyyanen zam yüzdesel değil, herkese eşit olarak oluşturulan zam demektir. Herkese eşit oranda bin lira zam yapılması seyyanen zam yöntemidir. Yüzdelik zamda herkes değişik zam almaktadır. Seyyanen zamda ise herkese eşit zam yapılır. Seyyanen zam düşük maaşlı çalışanların avantajınadır.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • M. Yılmaz

    Hani netleşmişti ? Hep yalan haber yazıklar olsun size , yuh olsun size


HIZLI YORUM YAP