Resmen duyurdu! Dolar o tarihte 35- 40- 43 TL olacak

Resmen duyurdu! Dolar o tarihte 35- 40- 43 TL olacak

ABONE OL
7 Kasım 2022 08:34
Resmen duyurdu! Dolar o tarihte 35- 40- 43 TL olacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar o tarihte 35- 40- 43 TL olacak… Resmen duyurdu! Dolardaki artışın büyük bir ivme kazanarak artmakta olması ekonomistler tarafından kuşku ile karşılanmakta. Sonuçların ne olacağı konusunda ekonomistler birbirinden farklı yorumlar yapmaya başladılar. Bu yorumlar arasında doların çok çok artacağı da bulunuyor yakın zamanda düşmeye başlayacağı da bulunuyor.

Bu durumdan en çok dar gelirli ve işsiz halk etkilendi. Fiyatların hızlı artışı hayatlarını kökten değiştirdi. Dolar artışı ve enflasyonun etkisi ile alım güçleri gittikçe düşmeye başladı. Ancak durumlarını düzeltecek hiç bir şey bulamaz duruma geldiler.

Dolar Nereye Kadar Artacak

Doların artışında alınan Kur Korumalı Mevduat uygulamasının da artış ivmesini arttırarak bu duruma geldiği söylenmektedir. Tüm dünyada bankalara faizlerin yükseltilerek doların artışı gemlenmesi önerilirken, tam tersi bir durum Türkiye’de uygulanmıştır.

Bankalara yatırılan para için dolar kurunda kazanacağı kadar faiz uygulaması ile hazineden 75 milyar para harcanmıştır. Bunun sonucu bütçe açığı daha da fazlalaşmıştır. Kur korumalı mevduat uygulaması ile bu açık daha da artacak gibi duruyor.

Bazı sürpriz öngörüler yayınlanmaktadır. Bazıları konu hakkında yetersiz kişilerden yapılmasına rağmen, bazı duyuruları da ekonomistler duyurmaktadır. Doların gelecek sene sonuna kadar, yani 2023 yılı sonuna kadar 35- 40- 45 Türk lirası seviyesine çıkacağı beklenmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP