DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
KPSS şartsız en az 9.600 TL maaşla kadın erkek binlerce korucu alımı yapılacak! İşte korucu alımı başvuru şartları
  • Finans 365
  • Gündem
  • KPSS şartsız en az 9.600 TL maaşla kadın erkek binlerce korucu alımı yapılacak! İşte korucu alımı başvuru şartları

KPSS şartsız en az 9.600 TL maaşla kadın erkek binlerce korucu alımı yapılacak! İşte korucu alımı başvuru şartları

ABONE OL
7 Kasım 2022 12:12
KPSS şartsız en az 9.600 TL maaşla kadın erkek binlerce korucu alımı yapılacak! İşte korucu alımı başvuru şartları
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu herkes tarafından beklenilen açıklamasını yaptı. Bu anlamda binlerce korucu alımı yapılması için açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı bildirimde Koruculardan 5 bin uzman erbaş alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Bakanın açıklamasından sonra korucu alımlarına talep arttı. Bu kapsamda adaylar 15 Bin Korucu alımı bekleniyor.

KPSS şartsız en az 9.600 TL maaşla kadın erkek binlerce korucu alımı açıklaması!

Bakan Soylu açıklamasında şunları söyledi:

“Korucularımız çok önemli. Önemli olduğu için önemli adımlar attık. Bakanlık bünyesinde Korucu Daire Başkanlığı kurduk. Özlük haklarında iyileştirmeler yaptık. Primleri devlet tarafından karşılanmak üzere 4A kapsamında sigortalı yaptık. Ortalama yaş 45 civarındaydı. Arkadaşlarım buradaki dernek başkanlarımız hepsi bilirler… Bir Kanun Hükmünde Kararname ile 45 yaşının üzerindeki tüm korucuların emekli olabileceğini ortaya koyduk. 25 bin korucumuz emekli oldu. Ve yine yaşları bazen 22-23 bazen 30 olan korucularımızı kadroya kattık. Böylece 44-45 olan ortalama yaşımız 32’ye düştü.

Operasyon tazminatı ayda 1 kes ödeniyordu. Bunu her operasyon için günlük ödüyoruz. Emekliler dahil tüm korucularımıza silah taşıma hakkı, emekli olanların çocukları ve kardeşlerine korucu olabilme imkanı , ayrıca giyim kuşamlar her valilikte farklı şekilde tanzim edilirken jandarma bünyesinde bazen dikimevinden bazen de alabileceğimiz yerlerden sağlayarak aynı kaliteyi ortaya koyan sürece geldik. Yeni kimlik kartları ve korucu istihdam edilen il sayısının 22’den 26’ye çıkarılması. 3 Bine yakın korucumuz uzman erbaş oldu. Buradan yükselmenin de önünü açtık. Bu adımlarımız devam edecek.” şeklinde açıklama yaptı.

Binlerce korucu alımı başvuru şartları 

– T.C. vatandaşı ve erkek olmak,

– Askerlik hizmetini yapmış olmak,

– 40 yaşından küçük olmak, (Başvuru az olması durumunda 50 yaşa çıkarılır)

– Okuryazar olmak (Mezuniyet şartı şehirlere göre değişmektedir. Baız iller en az ilkokul mezunu alım yapıyor)

– Kamu haklarından mahkûm bulunmamak,

– 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesinin 1’inci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak.

Korucu ilanına başvuru nasıl yapılacak?

Güvenlik Korucusu müracaatı bağlamında adayların ilk olarak haberimizde verdiğimiz şartları sağlıyor olması gerekmektedir. Başvurular istenen belgelerle eş güdümlü şahsen İlgili İlçe Jandarma Komutanlığına yapılacaktır.

Başvurular için istenen belgeler

Korucu alımları bağlamında, Kimlik kartı fotokopisi, Diploma ya da İlkokul mezunu olduğuna dair belge, Erkek adaylar için ise Terhis belgesi olmak, Silah kullanmasına engel olabilecek bir sağlık bozukluğu olmadığına dair belge, 4 adet vesikalık fotoğraf, Yaş planlama belgesi ve Adli Sicil / Arşiv kaydı belgeleri istenecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP