DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi, özel güvenlik görevlisi, şoför ve klinik destek elemanı alımı başvuru şartları açıklandı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi, özel güvenlik görevlisi, şoför ve klinik destek elemanı alımı başvuru şartları açıklandı

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi, özel güvenlik görevlisi, şoför ve klinik destek elemanı alımı başvuru şartları açıklandı

ABONE OL
12 Kasım 2022 13:51
Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisi, özel güvenlik görevlisi, şoför ve klinik destek elemanı alımı başvuru şartları açıklandı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Temizlik görevlisi, özel güvenlik görevlisi, şoför ve klinik destek elemanı alımı başvuru şartları Sağlık Bakanlığı bağlamında açıklandı. Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce 85 bin personel alınacağını açıklamıştı. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı personel alımları için detaylar gelmeye başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamalar ile adayların yüreklerine su serpmişti. “Biliyorsunuz 85 bin açıktan atama yapacağımızı ilan etmiştik. İlk etabı olarak 31.317 bireyin alımı için kılavuz yayımlamak üzere önümüzdeki haftaya ÖSYM’ye gönderiyoruz. 11 bin 317 sık sık içi alımı içinde İŞKUR’a listelerimizi haftaya gönderiyoruz.

Toplamda ilk etapta 42 bin 500 vatandaş alacağız. Mülakat yapmaksızın direkt olarak atama yapacağız. Hemen sonrasında ikinci etap ilanına da süratle çıkmış olacağız” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı alım kadroları 

Temizlik Görevlisi alınacak

Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız) alınacak

Klinik Destek Elemanı (hastane) alınacak

Şoför alınacak

Elektrikçi (genel) alınacak

İnşaat Boyacısı/Boyacı alınacak

Marangoz alınacak

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı alınacak

Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı alınacak

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı alınacak

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları

Yeni yapılacak alımların detayları henüz belli olmadığı için fikir oluşturması açısında önceki alımların detaylarını paylaşıyoruz. Önceki alımlarda aşağıdaki genel şartlar geçerliydi. Bunların yanında her kadronun kendine özel şartları bulunmaktaydı.

1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

2. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

3. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

4. 18 yaşını tamamlamış olmak.

5. İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak.

6. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

7. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

8. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

9. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

10. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanun’un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP