DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
4D’li taşeron işçiye son dakika zammı! Taşeron işçi asgari ücret ve enflasyon maaş zammı kaç TL oldu
  • Finans 365
  • Gündem
  • 4D’li taşeron işçiye son dakika zammı! Taşeron işçi asgari ücret ve enflasyon maaş zammı kaç TL oldu

4D’li taşeron işçiye son dakika zammı! Taşeron işçi asgari ücret ve enflasyon maaş zammı kaç TL oldu

ABONE OL
13 Kasım 2022 16:10
4D’li taşeron işçiye son dakika zammı! Taşeron işçi asgari ücret ve enflasyon maaş zammı kaç TL oldu
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşeron işçi asgari ücret ve enflasyon maaş zammı kaç TL oldu. 4D’li taşeron işçiye son dakika zammı! Pandemi sonrası kötü ekonomik sürece bir de Rusya Ukrayna savaşı ile bağıntılı dolar kurundaki artıştan kaynaklanan zamlar gerçekleşti. Bunun üzerine yüzde beşlik zam anlamsız bir duruma geldi. Normal yaşam şartlarına karşı ücretler ne yazık ki yenik düştü. Bunun üzerine yeni zamlar ne kadar olacak diye düşünülmeye başlandı.

4D’li Taşeron İşçiye Zam Olacak mı?

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından ayrı ayrı açıklamalar yapıldı. Taşeron işçilerin durumlarının düzeltilmesi için hükümet tarafından gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışmaların yapılacağı bildirildi.

Zam olacak mı sorusu sıklık ile taşeron işçi ve aileleri içinde düşünülmektedir. Temel ihtiyaçların fiyatının bu kadar artması karşısında toplumun her kesimi gibi taşeron işçiler de zor durumlar yaşamaya başladılar.

Erdoğan’ın son kabine toplantısında maaşların güncellenmesini dile getirmesi sonrası, ne kadar zam olacağı konusunda beklentiler artmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den yeni bir müjde beklenir oldu.

Ülkem İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Ülkem-İş) Genel Başkan Yardımcısı Fatih Öksüz Açıklama Yaptı! Taşeron İşçiye Kadro…

2018 yılında yapılan kadro düzenlemesinde belediye ve il özel idarelerinde çalışan taşeron işçilerinde mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Öksüz, mağdur işçilerin kadrolarının 4-D ile değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Belediye ve il özel idarelerinde çalışan taşeron işçiler 4-D sürekli işçi kadrosu yerine imtiyazlı şirketlerde istihdam edilmiştir.

Bu işçilerin iş güvenceleri olmayıp seçim dönemlerinde işten çıkarılma korkusu yaşamaktadırlar. Seçim öncesi belediye ve il özel idare şirketlerinde çalışan işçiler de ayrım yapılmaksızın 4-D sürekli işçi kadrolarına geçirilmelidir” şeklinde konuşmuştu.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP