DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
13 Kasım Taksim İstiklal caddesi patlaması hangi terör örgütü yaptı? Taksim patlama ölenlerin isimleri, kimlikleri!
  • Finans 365
  • Gündem
  • 13 Kasım Taksim İstiklal caddesi patlaması hangi terör örgütü yaptı? Taksim patlama ölenlerin isimleri, kimlikleri!

13 Kasım Taksim İstiklal caddesi patlaması hangi terör örgütü yaptı? Taksim patlama ölenlerin isimleri, kimlikleri!

ABONE OL
13 Kasım 2022 20:20
13 Kasım Taksim İstiklal caddesi patlaması hangi terör örgütü yaptı? Taksim patlama ölenlerin isimleri, kimlikleri!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

13 Kasım Pazar günü Taksim İstiklal caddesinde kalleş bir saldırı meydana geldi. Kalabalığın en yoğun olduğu zaman diliminde yaşanan patlama sonrası çevrede can pazarı yaşandı. İstanbul Valisi yaptığı açıklamada, can kaybı ve yaralı olduğu belirtildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve özel harekat polisleri yollandı. İstiklal caddesine giriş ve çıkışlar kapatıldı.  Peki 13 Kasım Pazar Taksim İstiklal caddesi patlamasını hangi terör örgütü yaptı? Ölenlerin isimleri nedir? Detaylar sayfamızda.

13 Kasım Pazar Taksim İstiklal caddesi patlamasını hangi terör örgütü yaptı?

Ahaber kanalına bağlanan uzman isim bunun bir terör saldırısı olduğunu belirtti. Bombanın parça tesirli veya canlı bomba olabileceği belirtildi. 13 Kasım Pazar Taksim İstiklal caddesi patlamasını gerçekleştiren terör örgütleri ise PKK-DHKPC ve İŞİD olarak öne çıkıyor.

Ölenlerin isimleri nedir?

İstanbul Valisi Yerlikaya: “6 kişi yaşamını yitirdi, 53 kişi yaralandı. 

Görüntülerde kadın terörist çanta bırakıyor

Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın emniyet kamerasına yansıdı. Görüntülerde 16.13’te bir kadın terörist bulunduğu değerlendirilen bir şahıs gelerek banka çanta bırakıyor. Şüpheli şahıs, çantayı koyduktan sonra uzaklaşıyor. Çanta bir vakit bankta sahipsiz kalıyor. Bir kaç dakika sonra ise patlama oluyor. Patlamanın şüphelisi olarak bu kadın gösteriliyor.

Odatv’nin emniyet kaynaklarından edindiği ilk verilere göre patlama olay yerine bırakılan bombalı paket ile gerçekleşti. Paketi koyanın ise 1.65 boyunda bir kadın olduğu belirlendi.

Yayın yasağı geldi 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Beyoğlu’nda meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlatılarak 5 savcı görevlendirilirken, Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildi.

Dış basından carpıcı analiz

Terör saldırılarının çoğu ülkenin güneydoğusunda, Ankara ve İstanbul’da gerçekleşti. Batı ülkelerinden gelen vatandaşların, özellikle büyük şehirlerde, saldırılara hedef olma veya yakalanma potansiyeli olsa da, saldırılar büyük olasılıkla Türk devletini, sivilleri ve gösterileri hedef alıyor.

Saldırılar ayrım gözetmeksizin olabilir ve yabancılar tarafından ziyaret edilen, kamu binalarını, büyük etkinlikleri veya büyük halka açık toplantıları etkileyen yerler de dahil olmak üzere uyarı yapılmadan gerçekleşebilir. Özellikle dikkatli olmalısınız ve diplomatik binalar ve önemli dini günler ve resmi tatiller de dahil olmak üzere yabancıların uğrak yeri olan yerlerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız; Terör grupları bazen bu saatlerde saldırı çağrısı yapıyor.

Önceki saldırı yöntemleri arasında silahlı saldırılar, intihar bombalamaları, araba bombalamaları, roket saldırıları, kundaklama ve çöp kutularına, kalabalık alanlara, mağazalara ve toplu taşıma araçlarına bırakılan el yapımı patlayıcı cihazlar yer alıyordu. Dikkatli olun, basında çıkan haberleri takip edin ve bu seyahat tavsiyesinden haberdar olun.

Türkiye’de havacılık sektörüne yönelik artan bir terör saldırısı riski var. Havalimanlarında güvenlik görevlileriyle tam işbirliği yapmalısınız.

Türkiye’de terör örgütüne üye olmak veya terör örgütüne destek olmak yasa dışıdır. YPG ve Gülen Hareketi gibi bölgedeki bazı örgütler İngiltere’de yasak olmasa da Türkiye’de yasadışı.

Türkiye’de çok sayıda terör örgütü faaliyet göstermektedir:

DEAŞ

DEAŞ’a atfedilen son büyük saldırı 1 Ocak 2017’de İstanbul Ortaköy’deki Reina gece kulübünde meydana geldi; 39 kişi öldü, 69 kişi yaralandı. IŞİD ve El Kaide (AQ) bağlantılı gruplar da dahil olmak üzere Suriye merkezli aşırılık yanlısı gruplar, Türkiye dahil komşu ülkelerde saldırı düzenleme kapasitesine sahip. DEAŞ, daha önce sınırın Suriye tarafındaki sınır kapılarını ve yakındaki yerleri hedef almıştı.

PKK

Van, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Muş, Batman, Erzincan, Diyarbakır ve Ağrı illeri de dahil olmak üzere ülkenin güney doğusunda yerli terörist varlığı var.

15 Ağustos, PKK’nın Türk hükümet tesislerine yönelik ilk saldırısının yıl dönümü. Tarihsel olarak, bu yıldönümü tarihi, PKK ve diğer kıymık gruplar tarafından şiddetin tırmanmasına neden oldu.

Sol gruplar – DHKP-C ve THKP-C

Batı karşıtı, aşırı sol, yasaklı terör örgütü THKP/C-Acıcılar (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi) ve bağlantılı DHKP/C (Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi) faaliyetlerini sürdürüyor. DHKP/C saldırıları ağırlıklı olarak Türk makamlarını ve ABD diplomatik misyonlarını hedef aldı.

Yaklaşık 30 Mart ile 20 Nisan arasında, DHKP/C için, daha önceki saldırılarla bağlantılı olabilecek 30 Mart kuruluş yıldönümlerinden başlayarak, önemli birçok tarih var. 19 Aralık, DHKP/C’nin faaliyet gösterebileceği önemli bir tarih olarak da kabul ediliyor.

Küresel tehdit

Irak ve Suriye’de, özellikle büyükelçilikler ve dini etkinlikler de dahil olmak üzere büyük bir turist varlığının olduğu yerlerde, Irak ve Suriye’deki çatışmanın motive ettiği gruplardan veya bireylerden Birleşik Krallık çıkarlarına ve İngiliz vatandaşlarına karşı küresel olarak artan bir terör saldırısı tehdidi var. Bu sırada uyanık olmalısınız.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP