DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Gözlerinizi test edin! Tek bakışta hareketliliği görüyorsanız farklı bir şahsiyetsiniz!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Gözlerinizi test edin! Tek bakışta hareketliliği görüyorsanız farklı bir şahsiyetsiniz!

Gözlerinizi test edin! Tek bakışta hareketliliği görüyorsanız farklı bir şahsiyetsiniz!

ABONE OL
14 Kasım 2022 16:33
Gözlerinizi test edin! Tek bakışta hareketliliği görüyorsanız farklı bir şahsiyetsiniz!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tek bakışta hareketliliği görüyorsanız farklı bir şahsiyetsiniz! Gözlerinizi test edin! Optik illüzyonların büyüsü yüzyıllardır devam ediyor. Platon da dahil olmak üzere Yunan filozofları, onları duyularımız ve zihnimiz tarafından bize oynanan oyunlar olarak tanımladılar. 19. yüzyıla gelindiğinde, ünlü karikatürist We Hill, aynı anda iki görüntü olan bir resmi ustaca çizerek optik illüzyon fenomenini benimsedi. Gördüğünüz şekil veya görüntü algınız tarafından belirlendi. Optik yanılsamalar, gözün “hileleri” olarak adlandırılır.

Resimdeki kareler hareket ediyor mu, görünmüyor mu? Bu güzel sanat eseri, renkli karelerin hareket edip etmediği konusunda kullanıcıları şaşkına çevirdi. Bu optik illüzyon görüntüsü, zihninizde oyun oynayan statik bir görüntüdür. Görseldeki gibi renkler ve şekiller birbiriyle etkileşiyor ve bu da beyni aldatıyor. Resme daha yakından bakın ve renkli karelerin hareket edip etmediğini söyleyin.

HAREKET EDİYOR MU?

Japon psikoloji uzmanı Profesör Akiyoshi Kitaoka, bu yanılsamayı yarattı ve tasarımın dalgalı bir etki yaratması gerektiğini söylüyor.

Resme yakından baktıktan sonra, güzel ama kafa karıştırıcı grafik, kireç veya deniz yeşili kareler üzerinde pembe ve beyaz şekiller içeriyor.

İş, düz çizgiler halinde düzenlenmesine rağmen, çoğu zaman izleyicilere kavisli ve hatta hareketliymiş gibi görünür.

BİRİNİN GÖRDÜĞÜNÜ DİĞERİ GÖREMİYOR

Bazı kişilerin kaydırırken hareket ettiğini görebildiği ve diğerlerinin göremediği çeşitli görünümler vardır.

Optik yanılsamalar farklı türlerdedir ve gözlerimizin ne gördüğüne ve beynimizin ne algıladığına bağlıdır. İnsanların zihinlerini kandırmak için renkleri, boşluğu, konumu, renk kontrastlarını ve çizgileri kullanır.

VE AÇIKLIYORUZ

Gala Spins, bir kişinin algıdaki farklılığını test etmek için bazı görüntüler paylaştıktan sonra, izleyicilerin %71’inin böyle bir trippy resim durumunda statik noktaların hareket ettiğine inandığı sonucuna vardı.

Central Vision Opticians’ta Davranışsal Optometrist olan Bhavin Shah, bu tür illüzyonları açıkladı. Dönen hareketin karmaşık görüntünün sinyal işlemesinden kaynaklandığını söyledi. Ayrıca beynin, gözlerin sabit olduğunu ve hareket etmediğini varsaydığını açıkladı. Bu nedenle, görüntüdeki desenin hareket etmesi gerektiğini varsaymak zorundadır, böylece desen hareket etmeye başlar.

Ayrıca bazı insanların diğerlerine göre daha küçük göz hareketlerine sahip olduğunu söyledi. Bazıları desendeki kontrasta daha duyarlıdır. Bu nedenle, hareketin görünümünde bir çeşit varyasyon olacaktır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Hacer

    Normalde baktgnzda hareket edyor evet yakından bakıldginda hareket etmdgni görebilmek mümkün


HIZLI YORUM YAP