DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Resmen açıklandı! Türkiye Bankalar Birliğinden kredi ve kredi kartı borçluları için flaş karar
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Resmen açıklandı! Türkiye Bankalar Birliğinden kredi ve kredi kartı borçluları için flaş karar

Resmen açıklandı! Türkiye Bankalar Birliğinden kredi ve kredi kartı borçluları için flaş karar

ABONE OL
16 Kasım 2022 13:18
Resmen açıklandı! Türkiye Bankalar Birliğinden kredi ve kredi kartı borçluları için flaş karar
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi ve kredi kartı borçluları için flaş karar az önce verildi. Bu anlamda borçların vadesinin 1 Ekimden evvel olması, bu tarih itibariyle kısmen ya da tamamıyla ödenmemiş olması gerekiyor. Söz hususu olan bu borçların 1 Temmuz 2023’e kadar ödenmesi ya da tekrardan yapılandırılması halinde Risk Merkezindeki kayıtlar, bankalar ve finansal kuruluşlar bağlamında dikkate alınmayacak.

Kredi ve kredi kartı borçluları için flaş karar

“Gerçek ve tüzel kişilerim, vadesi 1 Ekim’den evvel dolan karşılıksız çek, protestolu senet, bireysel ve ticari nitelikli kredi kartı dahil bütün borçların 1 Temmuz 2023’e kadar bütününün ödenmesi ya da tekrardan yapılandırılması halinde Risk Merkezi nezdindeki kayıtlar, bankalar ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmayacak

Resmi Gazetede Açıklandı

22/1/2009 tarihli ve 5834 sayılı Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 4- (1) Anapara ve/veya taksit ödeme tarihi 1/10/2022 tarihinden önce olup da; kullandığı nakdî ve gayrî nakdî kredilerinin anapara, faiz ve/veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin 5411 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi hükmü uyarınca kurulan Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi nezdinde tutulan kayıtları, söz konusu borçların ödenmesi geciken kısmının 1/7/2023 tarihine kadar tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, bu kişilerle yapılan finansal işlemlerde kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmaz.

Kredi kuruluşları ve finansal kuruluşların birinci fıkra hükmü uyarınca mevcut kredileri yeniden yapılandırması veya yeni kredi kullandırması, bu kuruluşlara hukuki ve cezai sorumluluk doğurmaz.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Erdal boyluğ

    Kredi kartı borcu ödemek için yardım istiyorum iş istiyorum şuan işsizim çalışmıyorum iş arıyorum bulamıyorum yaş 52 oldu diye işe almıyorlar devletimden yardım istiyorum iş istiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ederim


HIZLI YORUM YAP