DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
SÖZLEŞMELİYE KADRO MÜJDESİ! 4D’li taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? 4B sözleşmeli personele kadro…
  • Finans 365
  • Gündem
  • SÖZLEŞMELİYE KADRO MÜJDESİ! 4D’li taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? 4B sözleşmeli personele kadro…

SÖZLEŞMELİYE KADRO MÜJDESİ! 4D’li taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? 4B sözleşmeli personele kadro…

ABONE OL
21 Kasım 2022 10:35
SÖZLEŞMELİYE KADRO MÜJDESİ! 4D’li taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? 4B sözleşmeli personele kadro…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sözleşmeli personel ile ilgili detaylar oldukça merak ediliyor. Kamuda sözleşmeli olarak çalışan, fakat henüz kadroya geçmeyen milyonların gözü gelecek olan haberlerde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kadro konusu ile ilgili merakla beklenilen tarih açıklamasını yaptı. Bu gelişmelerin sonrasında gözler taşeron ve sözleşmeli personelin kadroya geçeceği tarihe çevrildi. Peki, sözleşmeliye kadro son durum nedir? Taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro ne zaman? 4B sözleşmeli personele kadro ne zaman verilecek? İşte son gelişmeler…

Taşeron, belediye şirket işçileri ve 4B’li sözleşmeli personelin yakından takip ettiği kadro konusu ile ilgili detaylar netleşmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın masasında tespit edilen mühim başlıklardan sözleşmeli personele kadroda taslak oluşturuldu.

Sözleşmeye kadro geldi mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personele kadro verilmesine dair çalışmayı tamamladıklarını belirterek, “Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz, o çalışmayı tamamladık. Tahmin ediyorum, önümüzdeki hafta ya da bu ay içerisinde onu uygulamaya geçireceğiz, onları kadrolu duruma getireceğiz” şeklinde konuştu.

Taşeron işçide son durum

Bakan Bilgin, geçen zamanlarda kamudaki taşeron işçilere dair gelen soruyu yanıtladı. Kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) çalışan 90 bin işçinin, detaylı sebeplerle kadro imkanından faydalanamadığını bildiren Bilgin, “Onların kadroya alınması konusu ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Tahmin ediyorum onu kasım ayı içerisinde sonuçlandırırız.” şeklinde konuştu.

Belediye şirket işçilerine kadro son durum

Bilgin, belediye şirketlerinde çalışan işçilerin haline dair soruya, “Kamunun tüm bu bahsettiğim kadro dışı kalmış olan işçilerinin kadroya geçirilmesi konusu ile ilgili çalışmamızı detaylı bir şekilde tüm işçileri inceliyoruz, onların statülerini inceliyoruz, iş ilişkilerini, sözleşmelerini inceliyoruz. Onun için kasım ayında ön görü ediyorum onu tamamlamış olacağız. Daha erken de tamamlayabiliriz. Yani bu ay sonucunda ya da kasımda o işi tamamlarız.” diyerek cevapladı.

4b sözleşmeli personele kadro son durum

Sözleşmeliye kadro planlamasında taslak metin hazırlandı. Yapılacak son müzakerelerden sonra düzenleme Meclis’e gelecek ve yürürlüğe girecek. Böylece kamuda 4B kadrosunda çalışan sözleşmeliler kadro ile eş güdümlü yeni sosyal ve mali haklara kavuşmuş olacak.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • MUHAMMED MUSTAFA KESKİN

    15 Yıldır Belediyede Çalışıyorum…Bugüne Kadar Çoookk Haklarımız Yenildi ve Yenilmeyede Devam Ediyor.Sürekli BİT’ler ile İlgili Çalışmalar var Deselerde,Sonu Hüsran!!! İNŞAALLAH Bu Sefer Olumlu Sonuçlar Alıp,Temelimiz Sağlam Olur.RABBİM Devletimizin-Milletimizin Yar ve Yardımcısı Olsun.

  • Khk’lı

    Khk’lı belediyeden çıkarılan şirket işçilerinin hakkımızı geri verin yeter haksızlık


HIZLI YORUM YAP