DOLAR

32,5424

0.16%
EURO

34,9534

-0.07%
ALTIN(gr)

2.458,08

0,91%
BİST 100

%
Gençlere ÖTV’siz otomobil müjdesi geldi! Sıfır araçları yarı fiyatına alıyorlar! Bayilerin telefonları susmuyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Gençlere ÖTV’siz otomobil müjdesi geldi! Sıfır araçları yarı fiyatına alıyorlar! Bayilerin telefonları susmuyor

Gençlere ÖTV’siz otomobil müjdesi geldi! Sıfır araçları yarı fiyatına alıyorlar! Bayilerin telefonları susmuyor

ABONE OL
26 Kasım 2022 09:44
Gençlere ÖTV’siz otomobil müjdesi geldi! Sıfır araçları yarı fiyatına alıyorlar! Bayilerin telefonları susmuyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıfır araçları yarı fiyatına alıyorlar! Gençlere ÖTV’siz otomobil müjdesi geldi! Bayilerin telefonları susmuyor… Henüz bu haberin doğruluğunu kanıtlayacak bir bilgi resmi makamlardan gelmedi fakat iddia doğruysa ilk kez araba alacak olan kişiler ÖTV ödemeyecekler. Eğer bu iddia gerçekleşirse üzerinde araç kaydı olmayan kişiler sıfır araçları yarı fiyatına alabilecekler.

Gençler Merakla Bekliyor

Çıkan söylentilerin ardından gözler devlete çevrildi yapılan her toplantının ardından bu konu hakkında bir haber gelmesi bekleniyor. Şu ana kadar hiçbir toplantının ardından konu hakkında bir açıklama gelmemesi oldukça üzücü olsa da ilk defa araç alacak olan kişiler umutla bu düzenlemenin duyurulmasını bekliyor.

Yapılacak olan düzenleme sadece insanların araçlara daha uygun fiyatlara sahip olmasını sağlamayacak aynı zamanda da piyasanın canlanmasını ve nakit para akışının artmasını sağlayacaktır. Bu nedenle düzenlemenin sadece bireylere değil kurumlara da adeta bir can suyu olacaktır.

İkinci el piyasasında ki karışıklık azalacağından otomobil piyasası yeniden düzene girecektir. Bu düzenleme ile birlikte çok sayıda kişinin araç alması söz konusu olacaktır.

Yükselen fiyatlar nedeniyle araba sahibi olmak istiyorum diyen gençler ÖTV indirimi yapılmasını talep eder iken yeni planlama beklentisi kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. İlk arabasını satın alabilmek ve 5 yıl süresince satmama sözü vermek koşulu ile araba sahibi olmak isteyen vatandaşlara ÖTV’siz vasıta alma fırsatı sunulacağı iddiası kamuoyunda yoğun ilgi görürken fiyatlarda indirim beklentisi oluşturmuştu.

Gelen haberler ile sıfır otomobil alanlara ÖTV indirimi ya da ilk arabasını alana 5 yıl süresince satmama koşulu ile ÖTV’siz sıfır otomobil satışı gibi değişik alternatifler öne sürülmüştü. Araç fiyatlarında yaşanan artışın etkileri ile pek çok aracın yüzde 80 ve üzeri ÖTV dilimine girmesi ile sayılar yükselmişti.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (7)
  • yav he he

    mesela yani 😂

  • Harun şahin

    Ben engelliyim ÖTV bana vurdugu halde ben alamıyorum 1milyonluk araç 560 bin hadi diyelim 500binlik alayım onunda ÖTV indirimi 280. Gölde al cebinde para olmasa oldugunu farz edelim 50bşn yada 100bin gerisinde kredi 1.60 dan noldu araç 500 geldi devletimiz matrahı şndirse övtdende indirse bizim garibanlar alamaz 

  • Ugur

    Bayiler arabaları galericilere sattılar sirayada galericiler kendi calisan akraba tanıdıklarını koyup vatandaşa araba alacak ortam bırakmadılar boş hikâye olmayan şeyi satmak gibi kentsel dönüşümde de milleti mutahitlerin eline bıraktılar milleti perisan edip daireleri kendilerine aldılar oysa kentsel dönüşüm devlet eli TOKİ ile yapılmalıydı ki fakir fukara evini yinelensin fakir fukaranin evleri mutahitlerce yabancıya satıldı

  • Rafet Taşdemir

    Her gün ayrı bir yalan hikaye biz artık he he diyoruz

  • Usta

    Matrah düzenlemesi sonra bayilerde araba yokki olmayan neyi satacan diye düşünüyorum 4 markanın başlangıç paketini Türkiye’de bütün bayileri arayarak sordum araç yok ne kadar indirimde yapılsa otevede alinmasa vergide düşse ALINACAK ARAÇ yok olmayan bir şeyi okadar satki insanlar hep hayal kırıklığına uğruyor buna bir çözüm bulmak lazım yoksa boşu boşuna haber yapılıyor diye düşünüyorum

    • Yusuf

      Kanka araç var bayiler çakallık yapıp satmiyorlar. Bayilere ve garajlarina denk gelirsen araçlar orda sürüyle park halinde bırakılmış.gidip fiyat sorunca hepsi satıldı elimizde yok diyorlar.satildiysa o arabanın 6 aydır park yerinde ne işi var.anlayacagin galerici kitle genelde sopsuz ve stok yaparak para kazanan insanlar.devlet buna karşı koymaya çalışsa da bi yolunu buluyorlar.isleri bu. Her gün taciz edersen elinde sonunda satıyorlar. Maalesef evet hergun arayacaksın surekli soracaksın.rahatsiz edeceksin kendi paranla rezil olacaksın.

    • Nurettin aydemir

      Sahtekarlık diz boyu araba bulamıyoruz bayiler telefonlara cevap vermiyorlar bu kadar duzenbazlik ancak bizim ülkemizde olur milletin ağzına bir parmak bal çalar gibi bir davranis


HIZLI YORUM YAP