DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Deprem sonrası patladı! 100 metrekare prefabrik ev fiyatları! Ucuz maliyetle müstakil evler!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Deprem sonrası patladı! 100 metrekare prefabrik ev fiyatları! Ucuz maliyetle müstakil evler!

Deprem sonrası patladı! 100 metrekare prefabrik ev fiyatları! Ucuz maliyetle müstakil evler!

ABONE OL
28 Kasım 2022 08:50
Deprem sonrası patladı! 100 metrekare prefabrik ev fiyatları! Ucuz maliyetle müstakil evler!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ucuz maliyetle müstakil evler! 100 metrekare prefabrik ev fiyatları! Deprem sonrası patladı! Özellikle beton ve demir, çelik fiyatlarında ki artışlardan dolayı 100 metrekarelik bir evin maliyetleri bile bütçe zorlar hale gelmiştir. Bu nedenle ev yaptırmak isteyenlere tavsiyemiz bütün kalemleri iyice hesaplamaları ve müteahhit ile bitiş zamanı konusunda net bir anlaşma yapmalarıdır. Ayrıca kaba inşaattan sonra kullanılacak malzemeleri de erkenden almak ilerde fiyatların artma ihtimali yüksek olduğundan büyük avantaj sağlayacaktır.

100 metrekare büyüklüğe sahip prefabrik evler bağlamında fiyatlar merak ediliyor. Tek katlı ya da iki katlı olarak tasarlama yapılabilir. Bunların maliyetleri değişik değişik olacaktır. Hem de 1. sınıf malzemeden imal edilen prefabrik evlerin fiyatları da farklı olacaktır. Şu anda piyasa ortalamasına göre 100 metrekare prefabrik evler ortalama 230 Bin TL fiyat verilmektedir.

Müstakil Ev Maliyetleri Ne Kadardır?

100 metrekarelik müstakil bir evin maliyeti günümüzde 1 milyon liranın üzerinde olmaktadır. Tabi sizin kullanacağınız malzemenin kalitesi ve evin projesine göre bu maliyetler daha da artabilir ya da azalabilir.

Evinizin bir bodrum katı olsun isterseniz bu maliyetlere kazı ve temel masrafları da dahil olacaktır. Ama doğrudan zemine yapılan bir daha ucuza gelecektir.

Evin yapım sürecini kendiniz yönetirseniz müteahhit masrafından kurtulmuş olursunuz. Ama bu durumda işçi bulma ve malzemelerin ayarlanması gibi birçok işi de kendiniz üstlenmek zorunda kalırsınız. Ayrıca verdiğimiz maliyetlere arsa masrafı dahil değildir. Eğer şehre yakın bir ev isterseniz arsa masraflarınızda oldukça artacaktır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP