DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Yılbaşında Ocak ayında en az 11 bin TL maaş alacaklar! En az 36 ay çalışmış herkes başvurusunu yapsın!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yılbaşında Ocak ayında en az 11 bin TL maaş alacaklar! En az 36 ay çalışmış herkes başvurusunu yapsın!

Yılbaşında Ocak ayında en az 11 bin TL maaş alacaklar! En az 36 ay çalışmış herkes başvurusunu yapsın!

ABONE OL
8 Aralık 2022 11:59
Yılbaşında Ocak ayında en az 11 bin TL maaş alacaklar! En az 36 ay çalışmış herkes başvurusunu yapsın!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

En az 36 ay çalışmış herkes başvurusunu yapsın! Yılbaşında Ocak ayında en az 11 bin TL maaş alacaklar! Kamuda vazife yapan binlerce sözleşmeli öğretmen, sağlık personeli ve din görevlisi için dananın kuyruğu kopuyor. Sözleşmeli personeller, kadrolu memurlarla aynı işi yapmalarına karşın değişik haklara sahipti. Çalışanlar arasındaki hakları eşitleyecek kadro müjdesi Başkan Erdoğan bağlamında verildi. Bu kapsamda; sözleşmeli personelin kadrosu geçmesinde üç sene çalışma koşulu ile bir sene de aday memurluk zamanı olacak. Yani sözleşmeli personelin kadroya geçişi 3+1 senelik vakit içerisinde gerçekleşecek. Genellikle belediye çalışanlarının kadroya geçişiyle ilgili merak edilenleri Posta gazetesi yazarı Ekrem Sarısu kaleme aldı. Detayları da finans365 olarak derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamasına Göre Sözleşmeli Personel Memur Kadrosuna Geçiriliyor Mu? Herhangi Bir Şart Aranacak Mı?

Kamudaki sözleşmeli personel hemen kadroya geçirilmiyor. Sözleşmeli personel olarak 3 yıl çalışan personel, önce memur adayı yapılacak. Bir yıl memur adayı olarak çalıştıktan sonra memur kadrosuna geçirilecek.

Mahalli İdarelerde Sözleşmeli Olarak Çalışan Personel De Memur Kadrosuna Geçiriliyor Mu?

Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından, mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personelden 3 yılı dolduranların mahalli idarelerde 1 yıl memur adayı olarak çalıştıktan sonra memur kadrosuna geçirileceği anlaşılıyor.

Sözleşmeli Personelden Üç Yılını Doldurmayanlar Memur Kadrosuna Geçemeyecek Mi? Üç Yılı Doldurmayanlar Memur Olmaya Hak Kazanmıyor Mu?

Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi esaslı bir statüye bağlanıyor. Sözleşmeli olarak çalışanlardan üç hizmet yılını dolduranlar otomatik olarak memur adayı yapılacak ve bir yıl da memur adayı olarak çalışmasından sonra memur kadrosuna geçirilecekler. Böylece sözleşmeli personel, her yıl kadroya geçme peşinden koşmayacak. Çünkü sözleşmeli personelin kadroya geçmesi bir usul ve esasa bağlanıyor. Sonuç olarak kadro yasasının yürürlüğe girdiği tarihte, üç yıllık hizmet süresini doldurmayan personelin hakkı kaybolmuyor. Sözleşmeli olarak çalışmasını üç yıla tamamladığında, memur adayı olacak. Bir yıl da memur adayı olarak çalıştıktan sonra memur kadrosuna geçecekler. Yani kanun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla hizmeti süresi üç yıl olmayanlar herhangi bir hak kaybına uğramayacak.

Başkan Erdoğan Tarih Verdi Mi? Sözleşmeliyi Kadroya Geçirecek Kanun Ne Zaman Çıkacak?

Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından; hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen, ‘kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi’ konusunda yapılan çalışmanın son aşamaya geldiği ve muhtemelen aralık ayında Meclis’e sunulacağı anlaşılıyor. Çünkü Cumhurbaşkanı bu konudaki hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclis’e sunularak hayata geçmesini sağlayacaklarını belirtti. Aralık ayında yasa tasarısının Meclis’e sunulması halinde, yıl sonuna kadar veya en geç ocak ayının ilk haftasında yasalaştırılarak yürürlüğe konur.

Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçmesini Sağlayan Kanun Çıktı Mı?

Sözleşmeleri kadroya geçirecek kanun henüz çıkmadı. Sözleşmelilerin sevinmesi ve heyecanlanması, Cumhurbaşkanı’nın Kabine Toplantısı’ndan sonra yaptığı, sözleşmelilerin kadroya geçmeleri yönündeki açıklamadan kaynaklanıyor.

Sözleşmelilerin Memur Kadrosuna Geçirilmesinden Sonra Sözleşmeli Personel Çalıştırılması Sonlandırılacak Mı?

Sözleşmelilerin bir yasa çıkartılarak memur kadrosuna geçirilmesinden sonra, sözleşmeli çalıştırılmasına son verilmeyecek. Tam tersi sözleşmeli çalıştırma ve sözleşmelilerin memur kadrosuna geçirilmesi, bir usul ve esasa bağlanarak kurumlaştırılıyor.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Fatma

    İşçiler arasında da eşitlik olsun işçiler daimi işçi taşeronda kadro alan işçi ayrımı olmasın aynı işe aynı ücret olsun lutfen daimi işçiler daha çok maaş alıyo bizimle aynı işi yapıyorlar haksızlık değilmi


HIZLI YORUM YAP