DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Unutanın ağzının tadı kaçar! SGK’da adınıza birikmiş 14.250 TL’niz olabilir!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Unutanın ağzının tadı kaçar! SGK’da adınıza birikmiş 14.250 TL’niz olabilir!

Unutanın ağzının tadı kaçar! SGK’da adınıza birikmiş 14.250 TL’niz olabilir!

ABONE OL
9 Aralık 2022 22:28
Unutanın ağzının tadı kaçar! SGK’da adınıza birikmiş 14.250 TL’niz olabilir!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’da adınıza birikmiş 14.250 TL’niz olabilir! Unutanın ağzının tadı kaçar! Vatandaşların haberi olmadan SGK’da kendileri adına para yatmış olabilir. Bu anlamda hesaplarınızı kontrol etmenizde fayda var. Hesabınızda biriken parayı çekmediğiniz takdirde bu paralar geri alınıyor. Bu kaybın yaşanmaması bağlamında kesinlikle online olarak e devletten sistematik olarak takibi yapılmalıdır. Siz de kayba uğramamak istiyorsanız haklarınızı bilip, takip ederek saatinde almanız gerekmektedir. Sizin adınıza ödeme yapılıp yapılmadığını kontrol ederek paranızı alabilirsiniz.

SGK’da Neden Para Birikir?

Birçok vatandaş bağlamında birtakım haklar bilinmemektedir. Mesela bir yakınınız öldüğü vakit ölüm parası hakkınız vardır. Birçok vatandaş bu paranın ölümün sonrasında tek evlat bağlamında alınacağı yolunda yanlış bir bilgiye sahiptir.

Hâlbuki her çocuk ölüm parasını tek tek hak etmektedir. Üstelik bu toplam ölüm parasının bölüştürülmesi şeklinde de değildir. Mesela ölüm parasını en büyük çocuk çeker ama başka çocukların da hesaplarına tek tek aynı oran yatırılmaktadır. Bu bir bankaya ya da PTT’ye bir ödeme emri şeklinde gelmektedir. Araştırılmadığı takdirde bir vakit sonra geri gitmektedir. Yani size ait hak edilmiş bir para buhar olup yok olmaktadır. O yüzden kesinlikle takip edilmelidir.

Hak Ettiğiniz Parayı Takip Edin!

Öncelikle e devlet sitesine giriş yapmanız gerekir. TC numaranız ile PTT’den çok küçük bir ücret ile alacağınız şifre lazımdır. E devletinize girdikten sonra arama çubuğuna SGK Şahıs yazınız. Size dört adet kayıt görünecektir. Bu kayıtlardan en aşağıdaki yani “SGK’ VATANDAŞ Ödemeleri Sorgulama” linkinin üstüne tıklayınız. Açılan sayfada ödeme ve yardımlar çıkacaktır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP