Detay netleşti! Erken emeklilikte sağlık kıstası! Bu hastalığı olan 1800 gün primle emekli oluyor!

Detay netleşti! Erken emeklilikte sağlık kıstası! Bu hastalığı olan 1800 gün primle emekli oluyor!

ABONE OL
10 Aralık 2022 09:35
Detay netleşti! Erken emeklilikte sağlık kıstası! Bu hastalığı olan 1800 gün primle emekli oluyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu hastalığı olan 1800 gün primle emekli oluyor! Detay netleşti! Erken emeklilikte sağlık kıstası! Şeker hastalığı gibi kronik sorunlar ve insanların hayatını zorlaştıran kanser gibi tedavi süresi uzun olan hastalıklar erken emekliliğin kapısını açmaktadır. Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyenler uzmanların sosyal medya hesaplarına ulaşabilirler. İşte erken emeklilik konusunda ön plana çıkan şartlar!

Erken Emeklilik Şartları

Kişilerin erken emekli olabilmesi için kişinin çalışma gücünün yüzde 60’ını kaybetmiş olmalıdır. Kişilerin en az 3 organında bozukluk olması gerekmektedir. Çalışan kişi doğuştan gelen bir engel taşıyorsa bu kişilere de erken emeklilik imkânı verilebilmektedir. Bunu aldığı raporla kanıtlayabilen kişiler emeklilik yaşı gelmeden önce işten ayrılabilirler.

Her ne kadar yaş sınırı olmasa da kişilerin belirli bir prim gün sayısını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Farklı mesleklere göre prim süresi değişmekle birlikte genelde 1800 gün erken emeklilik için ön şart olmaktadır. Bunun haricinde bazı hastalıklarda kişi çalışmayacağı için kendisine kısa süreli çalışma aylığı da bağlanabilmektedir.

SGK’nın açıkladığı listeye göre birtakım kalp damar hastalıklarına yakalanan çalışanlara emeklilik hakkı alıyor. SGK müdürlüklerine müracaat yapan çalışanlar emekli olma süreçlerini başlatabiliyorlar.

SGK’nın Emeklilik Olanağı Sağladığı Kalp Damar Hastalıkları:

-Konjenital kalp hastası olanlar

-Kalp kapakçığı yetersizliği olanlar

-Koroner arter hastalıkları olanlar

-Kalp transplantasyonu olanlar

-Medikal ve cerrahi tedavi yöntemleri ile tedavi edilemeyen kalp hastalıkları

-Primer ve pulmoner arteriyel hipertansiyon hastaları

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP