DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
12 Aralık AK Parti son dakika EYT tarihi açıklaması yaptı! EYT’de yaş sınırı ve SGK detayı ifşa edildi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • 12 Aralık AK Parti son dakika EYT tarihi açıklaması yaptı! EYT’de yaş sınırı ve SGK detayı ifşa edildi!

12 Aralık AK Parti son dakika EYT tarihi açıklaması yaptı! EYT’de yaş sınırı ve SGK detayı ifşa edildi!

ABONE OL
12 Aralık 2022 17:11
12 Aralık AK Parti son dakika EYT tarihi açıklaması yaptı! EYT’de yaş sınırı ve SGK detayı ifşa edildi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT’de yaş sınırı ve SGK detayı ifşa edildi! 12 Aralık AK Parti son dakika EYT tarihi açıklaması yaptı! EYT ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak AK Parti EYT düzenlemesi ile ilgili takvim Meclis’te Ocak ayında başlayacağını açıkladı. Son günlerde planlamaya yönelik yaş koşulu eklenip eklenmeyeceği merak edilmeye başlandı. Kadınlarda 48 ve erkeklerde ise 50 yaş ölçütünün konuşulmaya başlanması ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmeleri sırasında yapmış bulunduğu açıklamada EYT planlamasının şimdilik tamamlanmadığını dile getirmişti.

Normal koşullarda emeklilikte 3 şart vardı. Sigortalılık senesi, prim ve yaş nokta şunlardan birinin eksik olması halinde emekli olunması söz konusu bile olmuyor. Emeklilikte yaşa takılanlar planlaması 8 Eylül 1999 tarihinden evvel sigorta başlangıcı olan vatandaşların yaş sorunlarını ortadan kaldırıyordu.

Ankara Kulislerde 50-52 Yaş Sınırı Bombası

Kulislerde 50-52 yaş sınırıyla EYT’lilerin emekli edilmeye başlanabileceği ortaya koyuluyor. Fakat bu rakamın 48-50’ye çekilmesinin de sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

1.5 Milyon Kişi Sırada

Yapılan hesaplamalara göre, normal koşullarda senede ortalama 378 bin vatandaş emekli olurken, EYT planlamasının yürürlüğe girmesinden sonra ilk sene toplamda 2 milyon vatandaş, izleyen senelerde ise senelik 1.5 milyon vatandaşın emekli olması tahmin ediliyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Erol karakaş

    95 yılından çıraklık eğitimden girişim var ama şuanda sayılmıyor mağdurum bununla ilgili yasa veya kanun çıkartılmasını istiyorum yetkililere burdan sesleniyorum sesimizi duyun lütfen yoksa 60 yaşında emekli oluyorum sayılmasını istiyorum hakkımız var doktorların stajları sayılıyordu avukatların stajları sayılıyordu bizimkisi niye sayılmıyor mağdurum 


HIZLI YORUM YAP