SGK Hizmet Dökümündeki (S, Ş, K) Harflerine Dikkat! Hakkınızda İşlem Başlatılıyor

SGK Hizmet Dökümündeki (S, Ş, K) Harflerine Dikkat! Hakkınızda İşlem Başlatılıyor

ABONE OL
13 Aralık 2022 20:26
SGK Hizmet Dökümündeki (S, Ş, K) Harflerine Dikkat! Hakkınızda İşlem Başlatılıyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakkınızda İşlem Başlatılıyor… SGK Hizmet Dökümündeki (S, Ş,K) Harflerine Dikkat! Türkiye’de milyonlarca vatandaşın çalışma yaşamı süresince emeklilik hayali hep ön planda olmaktadır. Devlet kanunları kapsamında şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Emekli olmak bağlamında birtakım durumlarda değişik yollara başvuranlar için sorunlu süreçler başlıyor. Buna göre ise SGK dökümlerinizde yer alan birtakım harfler emeklilik haklarınızı direk etkileyebilmektedir. Önceki süreçlerde bordronuzu denetim etmediyseniz anında denetim etmeniz son derece önemlidir.

Haklarında İşlem Başlatılan Harfler

Sahte işyeri ile kontrollü işyeri üzerinden bildirimi yapılan sigortalılar hakkında yersiz olarak hizmet bildirme ve birleştirme yapılmaması kendileriyle hak sahiplerine kurumca kısa ya da uzun vadeli sigorta kolları bakımından yardım yapılmamasıdır.

Sahte işyeri üzerinden bildirimi yapılan sigortalılar hakkında tespit tarihinden önce bu nitelikte olan bildirimlerin geçersiz sayılmasından dolayı durumlarının güncellenmesi, haksız ve yersiz yapılmış olan işlemlerin geri alınmasıdır.

Bu bakımdan SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Programında sahte işyeri, kontrollü işyeri ve şüpheli işyeri bildiren hizmetlerin turuncu renk ve S, Ş, K harfleri ile gösterimi sağlanmıştır.

SGK hizmet dökümündeki (s, ş, k) harflerine dikkat edilmesidir. Bu gibi sorunlar karşısında yapılması gereken hiç zaman kaybetmeden Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yapılması gerekir.

S, Ş,K Harflerinin Anlamları 

S: Sahte iş yeri

Ş: Şüpheli iş yeri

K: Kontrollü iş yeri

finans365.com özel içerik 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP