DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
PTT Gitmeden Rapor Parası Nasıl Alınır? Kartsız Rapor Parası PTT ATM’den Nasıl Alınır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT Gitmeden Rapor Parası Nasıl Alınır? Kartsız Rapor Parası PTT ATM’den Nasıl Alınır?

PTT Gitmeden Rapor Parası Nasıl Alınır? Kartsız Rapor Parası PTT ATM’den Nasıl Alınır?

ABONE OL
15 Aralık 2022 19:14
PTT Gitmeden Rapor Parası Nasıl Alınır? Kartsız Rapor Parası PTT ATM’den Nasıl Alınır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Belli nedenlerden ötürü oluşan rapor parası PTT’ye gitmeden hesaba aktarılabilmesi için neler yapılması gerektiğini, e- devlet rapor para hesabının nasıl değiştirileceği ya da rapor parasının hangi bankalara yatırılabileceği pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu parayı başka hesaplara aktarma işleminin olması ya da nasıl aktarılacağı da merak edilen konular arasında yer alır.

PTT’ye Gitmeden Rapor Parayı Hesaba Aktarma Yöntemi

Raporlama dönemi içerisinde iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ya da doğum sebebiyle istirahat halinde olanlara ödenecek ödenek direkt olarak PTT şubelerine aktarılır. Fakat rapor parası e- devlet üzerinden banka değiştirerek kullandığı zaman banka hesabına direkt aktarılabilir. e-d devlet kapısı üzerinden PTT bank İnternet Bankacılığı Hesabı ile Hesaba Aktarma İşleminin gerçekleştirilmesi işlemi yapabilir.

PTT’deki Bulunan Rapor Parasını Hesaba Aktarma Nasıl Yapılır?

PTT’de bulunan rapor parasını hesaba aktarmak için şu adımlar takip edebilir;

· e- devlet sistemine giriş yapılmalıdır.

· Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama sekmesine tıklanmalıdır.

· Önerilen Hizmetler kısmından şahıs ödemeleri sorgulama sekmesine tıklanmalıdır.

· Açılan sekmeden Yeni Hesap Tanımlama butonuna tıklanmalıdır.

Banka hesap sorgulama sekmesi üzerinden istenen banka seçilerek başka bir sekmeye geçilebilir. Sorgu butonuna basarak devam edildiğinde bankanın karşısına çıkacak olan hesabı seçerek hesaba tanımlanabilir. Bu işlemlerden sonra kişinin adına yapılacak tüm kişisel ödemeler için PTT şubelerine gitmeye gerek kalmadan seçilen banka hesabından ödemeler alınabilir. IBAN bildirimi yapılarak hesap tanımlayanların SGK tarafından alacakları ödemeler ise her ayın 1’inde hesaplara aktarılır.

Kartsız Rapor Parası PTT ATM’den Nasıl Alınır?

PTT şubeleri üzerinden rapor parasını almak için kart yoksa gişe işlemleri üzerinden T. C. kimlik belgesi ile kişinin ismiyle yapılan ödemeleri alınabilir. PTT rapor parası alma süresi ise PTT’ye gönderilen geçici olan iş göremezlik ödeneğinin PTT’ye aktarılan ödeme tarihinden beri en geç 2 ay içinde alınır. Ödeme gönderildiği tarihten itibaren eğer 2 ay içinde alınmazsa Sosyal Güvenlik Kurumu emanet hesabına geri gönderilir. Rapor parası bu yöntemle de alınabilir.

finans365.com özel içerik 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP