Dul aylığı (maaşı) nasıl bağlanır, şartları nelerdir? Dul Aylığının Kesilme Nedeni Nedir?

Dul aylığı (maaşı) nasıl bağlanır, şartları nelerdir? Dul Aylığının Kesilme Nedeni Nedir?

ABONE OL
16 Aralık 2022 20:21
Dul aylığı (maaşı) nasıl bağlanır, şartları nelerdir? Dul Aylığının Kesilme Nedeni Nedir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Eşini kaybeden kadınların faydalanabileceği dul aylığı (maaşı) nasıl bağlanır? Şartları nelerdir? Kadınlar eşini kaybetmesi durumunda devlet tarafından pek çok farklı yardım yapılabilmektedir. Bu kişiler dul aylığından faydalanabilmektedir. Bu aylık kadının yeniden evlenmesine ya da sigortalı bir işte çalışmaya başlamasına kadar verilebilmektedir. Dul aylığından faydalanmak isteyen kadınların öncelikle başvuruda bulunması gerekmektedir.

Kimler Dul Aylığı Alabilir?

Eşi vefat eden kadınlara verilecek dul aylığı belirli şartlar dahilinde bağlanmaktadır. Eğer kişi bu şartları taşımıyorsa devlet tarafından yapılan bu yardımdan faydalanma şansı bulunmamaktadır. Dul aylığı şartları ise aşağıdaki gibi karşımıza çıkmaktadır:

· Resmi nikahlı eşin vefat etmesi

· Kişinin eşinin vefatından sonra evlenmemiş olması

· Kişinin sigortalı bir işte çalışmıyor olması

· Kişinin herhangi bir emeklilik maaşı almıyor olması

Dul Aylığının Miktarı Nasıl Belirlenir?

Ülkemizde eşi vefat kişiler devlet tarafından yapılan yardımlardan faydalanabilmektedir. Bu yardımlardan biri de kişiye dul aylığı bağlanması olarak karşımıza çıkmaktadır. Alınacak olan dul aylığının miktarı bazı faktörlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Dolayısıyla kişinin alabileceği tutar kişinin durumuna özel olarak belirlenir.

Dul Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kişinin dul aylığı alabilmesi için öncelikle başvuruda bulunması gerekir. Yapılan başvuru ile birlikte kişinin ihtiyacı olup olmadığı belirlenecek, bunun sonucunda kişinin gerekli şartları taşıyor olması halinde dul aylığı bağlanacaktır. Bu aylıktan faydalanmak isteyen kişi gerekli tüm bilgileri vererek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden başvurusunu gerçekleştirebilir. Dul aylığı başvurusu sırasında gerekli olan evraklar hakkında bilgi verilecektir.

Dul Aylığının Kesilmesi Hangi Şartlar Dahilinde Olur?

· Kişinin muhtaçlık halinin ortadan kalkması

· Kişinin sigortalı bir işte çalışmaya başlaması

· Kişinin yeniden evlenmesi

· Kişinin farklı bir yardımdan faydalanıyor olması

Halinde dul aylığı kesilebilir. Peki dul aylığı (maaşı) nasıl bağlanır, şartları nelerdir? Eşi vefat eden kişi dul aylığı alabilmek için başvuruda bulunmalıdır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP