O Sorunun Yanıtı Verildi! İşten Ayrıldıktan Sonra SSK-SGK Sigorta Kaç Gün, Ne Kadar Geçerli?

O Sorunun Yanıtı Verildi! İşten Ayrıldıktan Sonra SSK-SGK Sigorta Kaç Gün, Ne Kadar Geçerli?

ABONE OL
17 Aralık 2022 19:04
O Sorunun Yanıtı Verildi! İşten Ayrıldıktan Sonra SSK-SGK Sigorta Kaç Gün, Ne Kadar Geçerli?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanların araştırma konularından birisi de işten ayrıldıktan sonra SSK ne kadar geçerli sorusudur. Bu sorunun cevabının oldukça farklılık gösterebildiği karşımıza çıkmaktadır. Buna ek olarak sorunun cevabının oldukça farklılık göstermesi durumunun ise prim yatma gün sayısıyla ilişkili olduğu belirtilmektedir. Sizler de işten çıktıktan sonra sigorta süresi ne kadar süre daha devam eder ya da bunun yanı sıra işten çıkarılma işlemlerinin ilgili sigortaya ne kadar bir süre içerisinde bildirildiği gibi konular üzerinde araştırmalar gerçekleştiriyorsanız, işte bu yazımızda bu ve benzeri soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

İşten Ayrılma Durumunda Bu İşlemlerin Sigortaya Bildirilme Süresi Ne Kadardır?

Günümüz dünyasında bireylerin işten ayrılmaları aslında korkunç bir durum olarak görülmektedir. Gerekli olan geçimlerin sağlanabilmesi için bireylerin işlerine devam etme durumu söz konusudur. Fakat bazı durumlarda, örneğin anlaşamama ve benzeri gibi bireyler işten ayrılmak durumunda kalmaktadır.

Peki bu işten ayrılma durumunda işlemlerin sigortaya bildirilme süresi ne kadardır? Aslında bakıldığında belirtilmiş ve yayınlanmış olan yönetmelik baz alındığında bireylerin işten çıkma durumunda tam olarak on gün içerisinde bu durumun sigortaya bildirilmesinin zorunlu olduğu karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu işten ayrılma durumunun sigortaya bildirilmesi işleminin ardından birey hakkında yapılması gereken yasal süreç de başlamış olmaktadır. Bu süreç ise inceleme ve sigortaya son verilmesi süreci olarak bilinmektedir.

İşten Ayrıldıktan Sonra Sigortadan Ne Kadar Yararlanılabilmektedir?

Aslında bakıldığında bireyin işten çıkmasının ardından yararlanmakta olduğu sigortanın devam etmesi süresinin değişiklik gösterdiği yazımızın yukarı kısmında belirtilmiştir. Söz konusu bu değişikliklerin ise aşağıdaki gibi açıklanabildiği belirtilmektedir;

· Bireyin bir yıl içerisinde almış olduğu sigorta priminin 90 gün ve daha az olmasında işten çıktıktan sonra sigortasından 10 gün kadar bir süre daha yararlanabildiği belirtilmektedir.

· Buna ek olarak bireylerin 90 gün ve daha fazla prim ödemesi gerçekleşmiş ise bu durumda sağlık sigortasında yararlanma süresinin ise 100 gün kadar olduğu karşımıza çıkmaktadır. Buradan da anlaşıldığı gibi işten ayrıldıktan sonra SSK ne kadar geçerli cevabı değişmektedir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP