DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Milyonlarca Çalışan Bayram Etti! Kendi İsteğiyle İşten Ayrılana Tazminat Müjdesi Geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Milyonlarca Çalışan Bayram Etti! Kendi İsteğiyle İşten Ayrılana Tazminat Müjdesi Geldi!

Milyonlarca Çalışan Bayram Etti! Kendi İsteğiyle İşten Ayrılana Tazminat Müjdesi Geldi!

ABONE OL
17 Aralık 2022 19:18
Milyonlarca Çalışan Bayram Etti! Kendi İsteğiyle İşten Ayrılana Tazminat Müjdesi Geldi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendi İsteğiyle İşten Ayrılana Tazminat Müjdesi Geldi! Milyonlarca Çalışan Bayram Etti! İşçiler kendi isteğiyle işten ayrıldığında tazminat alabilir mi sorunun endişesini yaşarlar. Dilerseniz bu sorunun cevabını sizler için verelim. İşçi keyfi nedenler den dolayı kendi isteğiyle, haklı bir sebep sunmadan ani olarak işten ayrılmak istifa ederse kıdem, ihbar tazminatını veya diğer haklarından hiç birini almaya hak kazanamaz.

Hangi Durumlarda Tazminat Almaya Hak Kazanılır?

İş Kanunun 24. Maddesi gereğince haklı sebeplere dayanarak kendi isteğiyle iş yerinden ayrılan işçi kıdem tazminatı almaya hak kazanır. İsterseniz işçiler işten ayrılırken hangi durumlarda tazminat almaya hak kazanır bu nedenleri inceleyelim.
İşçilerin iş şartlarında sözleşmede belirtilmeyen durumlar oluştuğunda bu durum haklı fesih oluşturur.

İşin beklenmedik şekilde durması durumu, işçinin bilgisi haricinde iş tanımını değişmesi ve iş yükümlülüğü nün arttırılması durumu, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı işçi aleyhine olan durumlarda işçi işten ayrılırsa tazminat alamaya hak kazanır.

İşverenin işçiye ve aile üyelerinden herhangi birine karşı hakaret, küfür ve onur kırıcı sözler söylemesi ve çalışan işçiye yönelik taciz ve cinsel saldırı durumlarında, işçinin iş yerinde maruz kaldığı sağlığını bozacak, meslek hastalığı durumlarında işçi işten ayrılırsa tazminat almaya hak kazanır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Yorgun iş ci

    Tazminat Her işçi için Hak dir İderici ne demek dir idere etmek demek dir bir işyerinde bir kişi Kendi isteğiyle işten cikza bile mahkeme de İşveren al tazminat i demesi lzm


HIZLI YORUM YAP