DOLAR

32,3811

-0.13%
EURO

34,6818

-0.37%
ALTIN(gr)

2.404,94

-1,22%
BİST 100

%
18 Aralık EYT son durum! EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alabilecek? Kredi müjdesi de geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • 18 Aralık EYT son durum! EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alabilecek? Kredi müjdesi de geldi

18 Aralık EYT son durum! EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alabilecek? Kredi müjdesi de geldi

ABONE OL
18 Aralık 2022 18:04
18 Aralık EYT son durum! EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alabilecek? Kredi müjdesi de geldi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Aralık EYT son durum! Kredi müjdesi de geldi. EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alabilecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in EYT ile ilgili yapacağı açıklama ile birlikte Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının son durumu belli olmuş olacak. Aralık ayında düzenleme Meclis’e gelmesi ve görüşülerek sonuca bağlanması bekleniyor. EYT düzenlemesinden ilk sigortalı olduğu tarih 1999 yılının Eylül ayından önce olanlar yararlanacak. Bu düzenleme konusunda açıklama bekleyen 1999 Eylül ayı sigortalıları emeklilik için gün saymaya başladı.

EYT’liler ilk maaşlarını yapılan hesaplamalar sonunda yani Ocak ayının 15’inden sonraki ay alabilecekler. EYT düzenlemesi meclisten geçer geçmez 1,5 milyon kişinin emekli olacağı düşünülüyor.

Bu ilk etapta emekli olacak kişi sayısı olarak belirlenirken prim gün sayısını dolduranlar da bu sayıyı doldurdukça emekli olmaya devam edecekler.

Sayın Nebati’nin söylediğine göre bu 15 Ocak’ta bu konu yasallaşmış olacak. Yasalaştıktan sonra dilekçe ile başvuru yapılarak emeklilik için tarih belirlenmektedir SGK kanununa göre, bir sonraki ay emekli maaşı bağlanacak.

Yurt Dışındakilere De EYT 

Bakan Vedat Bilgin, “Yurt dışında çalışan vatandaşlarımız var ve onların da EYT istekleri bulunuyor. Türkiye’de çalışmış ve sonra yurt dışına çıkmış. Bu çalışanlarımız da EYT haklarını istiyorlar. Buna dair konsolosluklarda yoğun bir çalışma yürütülüyor. Bütün bunları bitireceğiz. EYT düzenlemesi çıktığında kimsenin hak kaybına uğramaması bağlamında bir çalışma meydana koyuyoruz.” dedi.

EYT’de kredi Müjdesi

EYT’de kıdem tazminatı meselesini aştıklarına ilgi çeken Bakan Vedat Bilgin, “Kıdem tazminatı meselesinde işverenlerin bir isteği oldu. Bunu da işverenlere kredi verilmesi şeklinde çözdük. Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati bu hususta açıklama yaptı. Hazırlıklar gerçekleşiyor ve devlet işverenlere bu hususta kredi basitliği sağlayacak.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Etli çiftçi

    Kendilerine olsa hemen yasa çıkarırlar garibana çıkaracaklarını oyalasınlar bakalım seçimler geliyor çiftçideanasını alıp getircek gariban eytlide.


HIZLI YORUM YAP