Emekliler Özel Hastanede Ne Kadar Fark Öder? Özel Hastanelerde Kimlerden Ücret Alınmaz?

Emekliler Özel Hastanede Ne Kadar Fark Öder? Özel Hastanelerde Kimlerden Ücret Alınmaz?

ABONE OL
18 Aralık 2022 18:55
Emekliler Özel Hastanede Ne Kadar Fark Öder? Özel Hastanelerde Kimlerden Ücret Alınmaz?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genellikle emeklilerin sorduğu emekliler özel hastane ne kadar fark öder sorusu gündeme gelmektedir. Artan döviz kurları sebebiyle özel hastaneler oldukça pahalı yerlere dönüşmektedir. Bunun önüne geçilmesi için herhangi bir hareket yapılmamıştır.
Bundan dolayı da özel hastaneler oldukça fazla hastayı barındırmamaya başlamıştır. Yaşlı insanlar yani genelde emekliler özel hastaneye gitme zorunlulukları doğduğundan dolayı ne kadar fark ödeyeceklerini merak etmektedirler.

Özel hastaneye ödenen farklar emeklilerin de diğer kişilerinki kadar artmıştır. Bu durum pek çok emekli için negatif olarak görülmektedir. Ödenen farklar sebebiyle pek çok emekli artık özel hastaneye gidemeyerek devlet hastanelerine zorunlu bir şekilde gönderilmeye başlanmıştır.

SGK Emeklisi Özel Hastane Masraflarını Karşılar mı?

SGK emeklisi olanların genel sorusu olan SGK emeklisi özel hastane masraflarını karşılar mı sorusuna bakalım. SGK anlaşmalı özel hastanelerde tedavi ve muayene masraflarını karşılamaktadır. SGK’lı vatandaşların uygun fiyata özel sağlık hizmeti alması ve özel hastanelerin muayene ve tedavi olanaklarından yararlanmaları mümkündür.

Bu durumda SGK emeklileri herhangi bir fark ödememektedir. Diledikleri kadar özel hastaneye gidebilme imkânları bulunmaktadır. Devlet hastanesindeki doktorların yetersizliğinden kaynaklanan durumlarda özel hastaneye giderek istedikleri şekilde muayene olabilmektedirler.

Özel Hastanelerde Kimlerden Ücret Alınmaz?

Birçok hastanın kafasındaki sorulardan bir tanesi özel hastanelerde kimlerden ücret alınmaz sorusudur. Bunları maddeleyecek olursak;

· Acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,

· Yoğun bakım hizmetleri,

· Yanık tedavisi hizmetleri,

· Kanser tedavisi yani Radyoterapi kemoterapi Radyo izotop tedavileri gibi tedaviler,

· Yeni doğana verilen sağlık hizmetleri,

· Doku organ ve kök hücre nakilleri

Gibi pek çok hastalık özel hastanelerde ücret alınmadan yapılabilir.

Emekliler Özel Hastanelerden Nasıl Yararlanır?

Emeklilerin sorduğu genel sorular arasında emekliler özel hastanelerden nasıl yararlanır sorusu bulunmaktadır. Acil sağlık ihtiyacı gereken hallerde emekliler SGK ile anlaşması olsun olmasın tüm hastanelerden yararlanabilir.

Emekliler daha sonra hizmetinden yararlandıkları kurumdan alacakları fatura ve acil formu ile SGK müdürlüklerine başvurarak acilde ödediği parayı tahsil edebilirler. Emeklilerin acil bir konuda gittiği hastane masraflarını kolaylıkla SGK karşılayabilmektedir. Emekliler özel hastane ne kadar fark öder sorusu da genelde ödemez olarak cevap verilebilecek sorular arasındadır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP