PTT Süt Parası (Emzirme Ödeneği) Sorgulama İşlemleri – Süt Parası Alma Şartları Nelerdir?

PTT Süt Parası (Emzirme Ödeneği) Sorgulama İşlemleri – Süt Parası Alma Şartları Nelerdir?

ABONE OL
19 Aralık 2022 19:18
PTT Süt Parası (Emzirme Ödeneği) Sorgulama İşlemleri – Süt Parası Alma Şartları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde yeni doğum yapan kadınlara yardım amaçlı olması için süt parası desteği sunulmaktadır. PTT süt parası (emzirme ödeneği) sorgulama işlemleri bu durumda merak edilen konuların başında yer almaktadır. Süt parasının sorgulanması mümkün olan sistemler PTT ve e- devlet olarak ikiye ayrılmaktadır. Sadece anneye sunulan emzirme ödeneği sorgulaması sadece anne tarafından yapılabilir ve kesinlikle başka kişi sorgulama yapamaz.

Süt Parası Kimlere Verilir?

Süt parası doğum yapması durumunda sigortalı kadına ya da sigortalı olmayan karısının doğum yapması ile sigortalı erkeğe verilmektedir. Bunların yanı sıra hizmet akdine tabi olan ya da kendi adına ve hesabına yaptıkları çalışmalarından sonra gelir veya aylık alan kadına verilmektedir. Ayrıca aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine emzirme ödeneği sunulmaktadır.

Süt Parası PTT’de Nasıl Sorgulanır?

Günümüzde anneler için sağlanan maddi desteklerden biri de süt parası olmaktadır. Süt parası alabilmek için yapılması gereken işlemler bulunmaktadır. Yeni doğum yapan kadınların bu desteği alabilmeleri içi başvuru yapmaları gerekmektedir. Süt parası başvurusu sonrası paranın gelip gelmediğini bilmek adına PTT ya da e- devlet üzerinden sorgulama yapılması mümkün olmaktadır. PTT aracılığı ile süt parasının gelişini sorgulamak annenin kimlik belgesi ile olmaktadır. Bu sorgulama işleminde ilk olarak PTT mesai saatleri içinde veznelere gidilmesi ve umara alınması gerekmektedir. Daha sonra kimlik belgesi üzerinde kimlik numarası ile veznenin yardımıyla sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.

Süt Parası Alma Şartları Nelerdir?

Süt parası alabilmek için gerekli olan bir takım şartlar bulunmaktadır. Süt parası alma şartları şunlardır;

Sigortalının doğumdan önceki bir yıl içinde en 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması,

Bir yıl içinde en 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış ve genel sağlık sigortası primi dahil prim ile prime dair her türlü borçların ödenmiş olması,

Doğumun canlı gerçekleşmiş olması süt parası alabilmek için erekli olan şartlardır.

PTT süt parsı (emzirme ödeneği) sorgulama işlemleri yapabilmek için süt parasını alabilmek için gerekli olan şartların yerine getirilmesi zorunlu olmaktadır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP