DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hisseli tapudan bireysel tapuya geçiş nasıl yapılır?

Hisseli tapudan bireysel tapuya geçiş nasıl yapılır?

ABONE OL
20 Aralık 2022 12:47
Hisseli tapudan bireysel tapuya geçiş nasıl yapılır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu kurallara uyulmaması halinde hissedarlar arasında anlaşmazlık ortaya çıkabilmekte ve bu anlaşmazlıklar kargaşaya sebep olabilmektedir. Bu tapuya konu olan mülk arazi ya da konut olabilir. Bu alan tarım alanı ise ekim dikim ya da sulama işlemleri tüm hissedarların sorumluluğu üzerindedir. Yani ortaklar tarım alanına eşit miktarda yatırım yapmalı eşit miktarda ekim yapabilmektedir. Böylece paylaşım noktasında da karşımıza farklı seçenekler çıkmaktadır.

Hisseli Tapudan Bireysel Tapuya Geçiş

Bir tapunun hissedarı olan bireyler bu tapuyu bireyselleştirebilir yani diğer hissedarlarından ayrılabilir. Bunun olması için ise bazı prosedürlere bakılır ve bu prosedür şartları yerine getirilirse bireyselleştirme işlemine başlanabilir. Bireyselleştirme işlemini yapacak olan kişinin tüm hissedarların onayını alması gerekir.

Hissedarların bir tanesi bile onay vermezse bireyselleştirme işlemi tamamlanamaz. Tüm hissedarların onayı alınır ise hisseli tapu tüm bireylerin müstakil tapusu olarak revize edilir. Bireyselleştirme işleminde çoğunluğun görüşü değil tüm ortakların görüşü esas alınmaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında hisseli tapular son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan bir kavram olarak dikkatleri üzerine çekmektedir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP