Ölüm Yardımı (Parası) Kimler Alabilir? Ölüm Yardım Parası Nasıl Alınır?

Ölüm Yardımı (Parası) Kimler Alabilir? Ölüm Yardım Parası Nasıl Alınır?

ABONE OL
22 Aralık 2022 20:20
Ölüm Yardımı (Parası) Kimler Alabilir? Ölüm Yardım Parası Nasıl Alınır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Eşi veya babası vefat eden kişiler için gelirlerine bağlı olarak ölüm yardım parası kimler alabilir sorusu da merak edilmektedir. 2022 ölüm yardımı parası ne kadar sorusuna bağlı olarak aynı zamanda da vefat eden kişiler tarafından da merak edilmektedir. Burada aynı zamanda cenaze yardımı içinde belirtilen koşulları taşıyan yakınlar içinde devlet tarafından da cenaze yardımı yapılmaktadır.

Ölüm Yardım Parası Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden de aynı zamanda 5510 sayılı kanun üzerinden de buna bağlı olarak çalışan kişiler de vefat etmeleri durumunda sunulan yardıma da aynı zamanda ölüm yardım parası denilmektedir.

Bu açıdan bakacak olursak SGK, Bağkur ve Emekli Sandığı üzerinden buna bağlı olanların ilgili kanun üzerinden de vefat etmeleri durumunda sosyal güvelik kurumu üzerinden de yakınlarına ölüm yardım parası verilmektedir. Buna bağlı olarak aynı zamanda hak sahibi olan kişiler için cenazeyi defnetmeleri için verilen bu yardım da aynı zamana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vefat eden sigortalının yakınlar için bir defalık olmak üzere ölüm yardım parası da sunulmaktadır.

Ölüm Yardım Parası Nasıl Alınır?

Vefat eden kişilerin de aynı zamanda yakınları üzerinden de cenaze ödeneği almak için sigorta kurumu üzerinden de bir dilekçe ile beraber sosyal güvenlik merkezleri ve il müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Ölüm zamanı üzerinden aynı zamanda nüfus kütüğü üzerinden de henüz görünmüyor ise bildirilmemiş durumlarda da ölüm zamanı üzerinden yer alan aynı zamanda belgenin de bu ilgili kurumlar üzerinden de alınıp sosyal güvenlik kurumuna verilmesi gerekmektedir.

Ölüm yardımı alacak olan kişiler içinde aynı zamanda 2023 yılı ölüm yardım parası belirli kriterler üzerinden de taşıması durumlarında da cenaze ödeneği açısından ölüm yardımı ödenecektir. Valilik ya da kaymakamlıklar üzerinden de aynı zamanda cenaze ödeneği için de başvuru yapılabilmektedir. Cenaze desteği de aynı zamanda belediyeler tarafından da sağlanmaktadır.
Burada aynı zamanda cenaze yardım parası kimler alabilir sorusuna bağlı olarak 1. Derece yakınları bir defaya mahsus olarak da alınabilmektedir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP