DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Devlet düğmeye bastı! Almanya’dan 2.el araç ithalatı izni mi geldi? Fiyatlar yerle yeksan olacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devlet düğmeye bastı! Almanya’dan 2.el araç ithalatı izni mi geldi? Fiyatlar yerle yeksan olacak!

Devlet düğmeye bastı! Almanya’dan 2.el araç ithalatı izni mi geldi? Fiyatlar yerle yeksan olacak!

ABONE OL
23 Aralık 2022 09:42
Devlet düğmeye bastı! Almanya’dan 2.el araç ithalatı izni mi geldi? Fiyatlar yerle yeksan olacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’dan 2.el araç ithalatı izni mi geldi? Fiyatlar yerle yeksan olacak! Devlet düğmeye bastı! Bu düzenleme ile birlikte fiyatlarda oldukça önemli düşüşler oldu. Bu düşüş sayesinde sıfır araç piyasasının canlanması bekleniyor. İkinci el araç piyasasında da önemli ölçüde indirimler gelmesi bekleniyor. Uzmanlar kendilerine araç almak isteyen sürücülere bu fırsatı kaçırmamasını tavsiye ediyorlar. Çünkü fiyatlar yeniden artabilir.

Bu düzenleme ile birlikte fiyatlarda oldukça önemli düşüşler oldu. Bu düşüş sayesinde sıfır araç piyasasının canlanması bekleniyor. İkinci el araç piyasasında da önemli ölçüde indirimler gelmesi bekleniyor. Uzmanlar kendilerine araç almak isteyen sürücülere bu fırsatı kaçırmamasını tavsiye ediyorlar. Çünkü fiyatlar yeniden artabilir.

Fiyatlar Düşecek

Geçtiğimiz aylarda pandemi ve ulaşım sorunları sebebiyle yükselen fiyatlar araçların fiyatlarının artmasına sebep olmuştu. Böyle olunca uygun fiyatlı olması gereken araçlar bile yüksek ÖTV dilimlerine girmişti. Haliyle araçların fiyatlarında astronomik artışlar yaşanmıştı. Birçok uygun fiyatlı araçlara ulaşmak bile alıcılar için zor hale gelmişti.

Yaşanan indirimle birlikte yüzde 80’lik dilime giren araçların fiyatları yeniden yüzde 60’lık dilime geriledi. Bu durum araç fiyatlarında 70.000 TL’ye varan indirimlerin yaşanmasını sağladı. Özellikle Türkiye’de üretimi gerçekleştirilen araçların fiyatlarında ki düşüşler alıcıları oldukça sevindirdi. Fiat Egea, Renault Clio gibi bilindik markaların fiyatları 300.000 TL bandına kadar geriledi.

Bu fiyatlarla araç almak isteyen sayısının çok olması araçlar için kuyruklar oluşmasına sebep olacak. Yeni yılla birlikte bu sayının artması ve sıfır araç alacak olanları atağa geçmesi bekleniyor. Böylece bir süredir araç almayı bekleyenler hedeflerine ulaşmış olacak.

Almanya’dan 2.El Araç İthalatı İzni Mi Geldi Mi?

Özellikle 2. el otomobil fiyatlarında artan fiyatların üstüne, galerilerinde stokçuluk yapması sonrası devlet önlemler almaya başladı. Bu anlamada Ankara kulislerinden gelen iddia oldukça çarpıcı. Almanya’dan 2. el araba ithalatı için görüşmelerin başladığı öne sürüldü.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP