DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Başvuru yapanlara veriliyor! Ödemeler nakit hesaba yatıyor! 1, 2, 3, 4 çocuğu olan ailelere para müjdesi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Başvuru yapanlara veriliyor! Ödemeler nakit hesaba yatıyor! 1, 2, 3, 4 çocuğu olan ailelere para müjdesi!

Başvuru yapanlara veriliyor! Ödemeler nakit hesaba yatıyor! 1, 2, 3, 4 çocuğu olan ailelere para müjdesi!

ABONE OL
23 Aralık 2022 11:28
Başvuru yapanlara veriliyor! Ödemeler nakit hesaba yatıyor! 1, 2, 3, 4 çocuğu olan ailelere para müjdesi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

1, 2, 3, 4 çocuğu olan ailelere para müjdesi! Başvuru yapanlara veriliyor! Ödemeler nakit hesaba yatıyor! Sosyal yardımlarla ilgili devlet üstüne düşeni yapmaya devam ediyor. Bu anlamda ihtiyacı olan vatandaşlara ödenen paralarda artmış durumda. Devletin nakit para yardımları bütün sürati ile devam eder iken çocukları olan ailelere destek oranı yükseldi. Bu anlamada çocuklu ailelere yönelik yeni yardım paketi duyuruldu. 1, 2, 3, 4 çocuğu olan ailelere para yardımı nedir?

Destek Yardım Paketleri İçin Başvurular Nereden?

Çocuk desteğinden yararlanmak isteyen aileler başvurularını e-devletten iletecekler. Arama kısmına sosyal yardım yazarak başvurularını kolaylıkla iletebilecekler. Başvurular e-devletten olabileceği gibi Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla da kolaylıkla iletilebilecek. Vatandaşlar bağlı oldukları ilin sosyal yardımlaşma vakıfları üzerinden başvurularını iletebilecek.

Ödemelerin Aralık ayından itibaren yapılacağı belirtildi. Aralık ayı dahil çocuk desteği 12 ay boyunca dar gelirli vatandaşlara yatırılacak. Bu destek ödemesini alanlar biraz daha rahat edebilecek. Devlet tarafından verilen destek ödemeleri bu amaçlar verilmektedir.

Destek Yardım Paketleri İçin Şartlar Neler?

Ailelerin çocuk desteği alabilmesi için dar gelirli olması ve hane içi kişi başına düşen ücretin asgari ücretin 3/1 olması gerekmektedir. Kişi başına düşen gelirin 1.883 TL olması beklenmektedir. Aileler 12 ay boyunca çocuk destek parasını alabilecek. Aile eğer halihazırda sosyal destek alıyorsa çocuk destek ücreti de alabilecek. Dar gelirli her aile çocuk başına yardımdan faydalanabilecek.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP