DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Dizel araba fiyatlarında yüzde 70 indirim; Sıfır otomobil almadan bu habere göz atın
  • Finans 365
  • Gündem
  • Dizel araba fiyatlarında yüzde 70 indirim; Sıfır otomobil almadan bu habere göz atın

Dizel araba fiyatlarında yüzde 70 indirim; Sıfır otomobil almadan bu habere göz atın

ABONE OL
25 Aralık 2022 16:54
Dizel araba fiyatlarında yüzde 70 indirim; Sıfır otomobil almadan bu habere göz atın
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıfır otomobil almadan bu habere göz atın… Dizel araba fiyatlarında yüzde 70 indirim… Ülkemizde artan fiyatlardan sonra alıcılar hangi modellerin fiyatlarının düşeceğini, hangi modellerin tasarruflu olduğunu araştırmaya başladı. Bu konuda uzmanlar alıcılara oldukça güzel bir haber verdi. İlerleyen yıllarda dizel otomobillerin fiyatlarının düşeceğini söyleyen uzmanlar alıcılara hazır olmalarını söylediler. Henüz dizel araçların fiyatlarının düşeceği hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Fakat çevreyi kirlettiği için birçok ülkenin dizel motorlu araçları yasaklayacağına dair haberler geliyor. Markalar her ne kadar dizel araçları daha çevreci hale getirmeye çalışsa da elektrikli ve LPG’li modeller dizel araçları geride bırakacak gibi duruyor. Haliyle dizel araçlarda büyük bir ucuzlama görülebilir. Bunun yanında özellikle elektrikli araçlarda fiyatlar yavaş yavaş normal seviyelere inmeye başladı. Kısa zaman sonra yollarda bu arabalara çok sık rastlanacağı da ifade ediliyor.

Yakıt Masrafları Ucuzluyor

LPG sistemleri önceden araçlara sonradan eklenen bir yapıydı. Fakat uygun yakıt tüketimi fiyatları isteyen kimseler olduğu için bazı büyük markalar LPG’li araçlar çıkarmaya hazırlanıyor. Bu haber henüz markalardan tarafından doğrulanmış değil. Ama hali hazırda fabrika çıkışlı birçok model bulunuyor. Dizele rakip olan bu modeller hem dizel araçların fiyatlarının ucuzlamasını sağlıyor hem de birçok avantaj sunuyor. LPG’li araçlar sayesinde alıcılar korkmadan LPG’li modellere yönelebiliyorlar. Sonradan takılan bir sistem olmadığından araçlar performans kaybı da yaşamıyor. Yaygın bir LPG ağı olduğundan sürücüler elektrikli modellerde ki gibi rota hesabı yapmak zorunda kalmıyor.

Yasaklar Fiyatları Ucuzlatabilir

Ülkemizde dizel, benzinli, LPG’li birçok farklı modele alıcılar kolayca erişebiliyor. Bu nedenle ülkemize açık bir piyasa demek doğru olacaktır. Ülkeler eğer 2030 yılından sonra dizel araçları yasaklamaya başlarsa binlerce araç markaların elinde kalacaktır. Haliyle markalarda bu araçları elinden çıkarmak için bizim gibi açık pazarlara yöneleceklerdir. Bu noktada ülkemizde dizel araç fiyatları düşecektir. Çünkü ülkemize çok sayıda dizel araç girişi olacaktır. Eğer yukarda açıkladığımız senaryo gerçek olursa alıcılara gün doğdu diyebiliriz. Alıcılar uygun fiyatlara güçlü motora sahip birbirinden güzel araçlara sahip olabilirler. Bunun için detaylı bir araştırma yapmaya başlayabilirsiniz.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Ahmet çay

    İnsanlar gıdayı alamıyor araba ev satislari elbet düşecek ..gübre mazot düserse belki


HIZLI YORUM YAP