Ölen Emeklinin Sigortasından Kimler Yararlanabilir? Ölen SSK Emeklisinin Maaşını Kimler Alabilir?

Ölen Emeklinin Sigortasından Kimler Yararlanabilir? Ölen SSK Emeklisinin Maaşını Kimler Alabilir?

ABONE OL
25 Aralık 2022 21:01
Ölen Emeklinin Sigortasından Kimler Yararlanabilir? Ölen SSK Emeklisinin Maaşını Kimler Alabilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ölen emeklinin sigortasından kimlerin yararlanma hakkı olduğu sık sık sorgulanan konuların başında yer alırken Ölen emeklinin sigortasından kimler yararlanabilir? ile ilgili olarak tarafınıza bilgi verilir. Vefat aylığının, ölümü gerçekleşen kişinin eş, çocuk, anne ve babası tarafından hal geçilerek kullanılabilecek olduğunu söylemeliyiz. Genelde bu tür konular ile ilgili olarak kafa karışıklığı gibi birtakım durumlar yaşanabiliyor. Vefat eden kişinin eşinin, sigortasından yararlanabilmesi için mutlaka aralarında yasal bir evlilik bağının olması gerekir.

Ölen SSK Emeklisinin Maaşını Kimler Alabilir?

Sigortalı eşin vefatı sonrasında dul eşine yarı maaşı yatırılır. Çocuğu olan dul eşi varsa, herhangi bir gelir durumu yoksa o zaman maaşın %75lik kısmı bağlanmayacaktır. Ölen çocukların yaşı, malulet durumu, çalışma durumu gibi pek çok hususlara bakılır. Kanun kapsamında ölen kişinin emekli maaşı, öldüğü tarihten itibaren eşe yatırılır. Eşinin her ne kadar sigortalı olması ya da bir yerde çalışıyor olması durumu kesinlikle değiştirmeyecektir. Ölen SSK emeklisinin maaşını kimler alabilir ile ilgili olarak bilgi vermemiz gerektiği zaman şu şekilde ifade edebilmeniz mümkündür:

*Eşi
*Çocuk
*Anne ve baba

Ölen SSK emeklisinin maaşı ile ilgili olarak hak sahibi olabilecek olduğu söylememiz gerekir. Böylelikle Ölen emeklinin sigortasından kimler yararlanabilir? ile ilgili olarak kafa karışıklığı yaşayan kişiler artık kimlerin hak sahibi olacağını da bilecektir.

Ölen SSK Emekli Maaşını Annesi Alabilir Mi?

Ölen SSK emeklisi ile ilgili olarak kafaları karıştıran bazı sorular olabiliyor. Şüphesiz onlardan biri olarak SSK emekli maaşını annesi alabilir mi? konusu ön plana çıkıyor. Ölen SSK emeklisinin maaşını annesinin alıp alma durumunun nasıl olacağı ile ilgili olarak göz önünde bulundurmaya başladığımız da emekli maaşından yararlanma hakkına sahip olacağının altını çizmemiz gerekir. Çünkü Yasalar gereği ölen SSK emeklisinin maaşını anne ve babasının yararlanma hakkı bulunur.

Yazımızda zaten bu konuyla alakalı olarak Ölen emeklinin sigortasından kimler yararlanabilir? konusuna yer verdik. Böylelikle artık vefat eden bir SSK emeklisinin kimler tarafından yararlanabilecek olduğu ile ilgili olarak bilgi sahibi olacaksınız.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP