DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
İşçi Sağlık Kurulu İstirahat Raporunu İşyerine Vermeli Mi? İstirahat Raporu Nereye Verilmelidir?
  • Finans 365
  • Gündem
  • İşçi Sağlık Kurulu İstirahat Raporunu İşyerine Vermeli Mi? İstirahat Raporu Nereye Verilmelidir?

İşçi Sağlık Kurulu İstirahat Raporunu İşyerine Vermeli Mi? İstirahat Raporu Nereye Verilmelidir?

ABONE OL
26 Aralık 2022 20:37
İşçi Sağlık Kurulu İstirahat Raporunu İşyerine Vermeli Mi? İstirahat Raporu Nereye Verilmelidir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gündelik yaşamımızda iş hayatıyla ilgili pek çok konuda önemli yasalar çıkartılmış olurken İşçi Sağlık Kurulu istirahat raporunu işyerine vermeli mi? şeklinde merak konusu haline gelen bazı konular oluyor. Eğer ki düzenlenmiş olan sağlık raporunun işçiye verilmesi halinde, işçinin de artık bu raporu ibraz etmesi de zorunluluk haline gelmeye başlayacaktır. İşçi ibraz sırasında isterse bu durumu akıllı cep telefonlarıyla yapacak olduğu çekim ile birlikte gönderebilir. Rapor sonunda aslı işveren tarafına da iletilmesi gerekir. İsteğe bağlı olarak şahsen elden olacak şekilde vereceği gibi ya da resmin çekilerek işverene verilme durumu söz konusudur.

İşçi Sağlık Kurulu İstirahat Raporu İşverene Verilmezse Neler Olur?

Gel gelelim bir başka önem arz eden konuların başında İşçi Sağlık Kurulu İstirahat raporu işverene teslim edilmediği durumlarda ne gibi sonuçların gün yüzüne çıkacak olduğu denebilir. Hatta pek çok kişi tam olarak bir bilgi sahibi olmadığından dolayı kararsızlık içerisinde olduğu gibi Sağlık Kurulu istirahat raporunu işyerine vermeli mi? gibi konularda da cevap aramak istiyor.

Eğer ki işverene geç bir şekilde bildiri de bulunduğunuz zaman ne yazık ki bu durum kişi açısından bakıldığında sıkıntılı bir süreç haline gelmeye başlar. Hatta İşçi Sağlık Kurulu İstirahat raporu işverene verilmediği durumlarda asgari ücretin yarısı kadar bir maaş kesintisi gibi durumun yapılması da kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenden dolayıdır ki bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmamak açısından burada yapmanız gereken en iyi çözüm yollarından biri de sağlık raporunun gecikme olmadan mutlaka kısa bir zaman dilimi içerisinde iletilmesini sağlamaktadır. Aksi halde bu durum asgari ücretin yarısı kadar bir kesintinin meydana gelmesine neden olur.

İstirahat Raporu Nereye Verilmelidir?

Çalışan istirahat raporu alıp mutlaka çalıştığı kuruma vermesi gerekir. Vermediği taktirde bu durum çalışan açısından ne yazık ki sıkıntılı bir süreç haline gelmesine neden olacaktır. İşçi Sağlık Kurulu istirahat raporunu işyerine vermeli mi? sorusuna geldiğimiz zaman mutlaka gecikme olmadan iletilmesinin zorunlu olduğunu söylemeliyiz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP