İş Görememezlik Ödemesi Alınmazsa Ne Olur? İş Görememezlik Ödemesi Ne Zaman Çekilmelidir?

İş Görememezlik Ödemesi Alınmazsa Ne Olur? İş Görememezlik Ödemesi Ne Zaman Çekilmelidir?

ABONE OL
26 Aralık 2022 20:41
İş Görememezlik Ödemesi Alınmazsa Ne Olur? İş Görememezlik Ödemesi Ne Zaman Çekilmelidir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sigorta kapsamı içerisinde yer alan konulardan biri meslek hastalığı, iş görememezlik durumudur. İş görememezlik ödemesi alınmazsa ne olur ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyenlere yönelik içeriğimizi hazırladık. Buna göre iş görememezlik ödemesi alınmama durumu halinde neler olacağına dair incelememizi yapalım.

İş göremez durumda olan bir çalışanın mutlaka alacak olduğu raporu 5 gün süre zarfı içerisinde kuruma iletmeleri gerekir. Eğrer ki süre bazında gecikmeler olursa o zaman ne yazık ki ödeme alma durumu söz konusu olmaz. Burada önemli olan iş görememezlik raporu bir an önce alarak kurum ve kuruluşlara iletmesi olacaktır. Bu adımları yerine getirdiği zaman raporu alma hakkına sahip olacaktır.

İş Görememezlik Ödeme Alınmadığı Durumda Ne Olur?

İş görememezlik ödemesinin alınması için mutlaka müracaatınızı yapmanız gerekir. Aynı zamanda İş görememezlik ödeme alınmadığı durumlarda ne olur? kısmına göz attığımız zaman ödenecek olan paranın yeniden SGK tarafına iade edilecek olduğunu söylemeliyiz. Bu sebepten dolayıdır ki kişinin rapor parasından yararlanması için bir an önce başvurularını yapmaları gerekir. Kimi rapor parası almış olan kişilerin hesabında parası kalmış olsa da eğer ki 5 sene gibi bir zaman dilimi içerisinde alınmadığı durumlardane yazık ki zamanaşımı gün yüzüne çıkıyor. İşte böyle bir durumda İş görememezlik ödemesi alınmazsa ne olur sorusuna karşılık olarak zamanaşımından dolayı kişinin hesabında bulunan parayı da bir süre sonra kullanamamasına neden olmaya başlayacak.

İş Görememezlik Ödemesi Ne Zaman Çekilmelidir?

Rapor parasını alma hakkına sahip olan kişilerin iş görememezlik ödemesi zamanaşımına uğramaması açısından mutlaka elini çabuk tutmaları gerekir. Burada doğal olarak son dönemde önemli hale gelen konulardan biri olarak iş görememezlik ödeme ne zaman çekilmelidir? olduğunu söylemeliyiz. Çekim süresinin en geç ne zaman olmasının daha doğru bir adım olacağına dair bir inceleme yapmaya başladığımız zaman 15 gün içerisinde mutlaka alınması gerekir. İş görememezlik ödemesi alınmazsa ne olur diye soranlar için ne yazık ki bir süre sonra SGK’ya geri yatırılır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP