DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Koruyucu Aile Nasıl Olunur, Başvuru Şartları ve Koşulları – Koruyucu Aile Nasıl Olunur?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Koruyucu Aile Nasıl Olunur, Başvuru Şartları ve Koşulları – Koruyucu Aile Nasıl Olunur?

Koruyucu Aile Nasıl Olunur, Başvuru Şartları ve Koşulları – Koruyucu Aile Nasıl Olunur?

ABONE OL
27 Aralık 2022 18:42
Koruyucu Aile Nasıl Olunur, Başvuru Şartları ve Koşulları – Koruyucu Aile Nasıl Olunur?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen koruyucu aile uygulaması çok sayıda kişiye umut olmaktadır.
Koruyucu aile nasıl olunur? Çocukları çok seven ve onlara he türlü yardımlarda bulunmak isteyenler için son derece önemli bir sistem olan koruyucu aile olmak için yapılması gereken birçok işlemler bulunmaktadır. Bundan dolayı bu sistem hakkında detaylı bilgiye sahip olmak ihtiyacı olan çocukların koruyucu ailesi olmak adına önemlidir:

Koruyucu Aile Nedir?

Genel olarak pek çok nedenlerden dolayı biyolojik ailesi ile beraber yaşayamayan ve devlet korumasında kurum bakımında yaşayan 0 ile 18 yaş aralığında yer alan çocuklara sağlanan aile yanında bakım hizmetlerinden biride koruyucu aile olmaktadır. Çocuğun fiziksel açıdan tüm şartlar çok daha iyi olsa bile kurum bakımında kalması birçok etkende olumsuzluklar oluşturabilir.
Kurum bakımı yerine birebir sevgi, ilgi ve saygının olduğu aile yanında büyümesinin fiziksel, psikolojik, sosyal ve duygusal gelişimi yönünden çok daha iyi olacaktır. Bu sonuç yapılan bilimsel araştırmalar ile de kanıtlanmıştır. Koruyucu ailelik alternatif bir bakım modeli olup bu amaca yönelik uygulanmaktadır. Çocuğun kurum ortamı yerine üstün yararı gereğince çok daha sağlıklı ve mutlu bir aile ortamında büyümesini koruyucu ailenin amacı olmaktadır.

Koruyucu Aile Olma Şartları

Koruyucu aile olabilmek için gerekli olan bir takım şartlar bulunmaktadır. Başvurunun sonrasında bu şartları içine alan kişiler değerlendirmeye alınmaktadır. Koruyucu aile olma şartları şunlardır;

v Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve devamlı olarak Türkiye içinde ikamet etmelidir.

v 25 ve 65 yaş aralığında olmalıdır,

v Koruyucu aile mensupları en az ilk okul mezunu olmalıdır,

v Düzenli bir gelire sahip olan kişiler olmalıdır,

v Çocuğun biyolojik anne ve babası ya da vasisi dışında evli, bekar, çocuklu veya çocuğu olmayan herkes koruyucu aile olması mümkün olur.

Koruyucu Aile Nasıl Olunur?

Koruyucu aile olmak isteyenler yaşadıkları şehirde yer alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı kapsamında İl Müdürlüklerinde bulunan koruyucu aile birimine başvuru yapmaları gerekir. Başvuru sonrasında değerlendirme ve hazırlık süresi yaklaşık olarak 6 – 8 arasında değişmektedir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP