2023 Ocak ayı SSK ve Bağkur emekli maaş zammı hesapları silbaştan! Enflasyon farkı, toplu sözleşme, ikramiye müjdesi!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • 2023 Ocak ayı SSK ve Bağkur emekli maaş zammı hesapları silbaştan! Enflasyon farkı, toplu sözleşme, ikramiye müjdesi!

2023 Ocak ayı SSK ve Bağkur emekli maaş zammı hesapları silbaştan! Enflasyon farkı, toplu sözleşme, ikramiye müjdesi!

ABONE OL
28 Aralık 2022 10:00
2023 Ocak ayı SSK ve Bağkur emekli maaş zammı hesapları silbaştan! Enflasyon farkı, toplu sözleşme, ikramiye müjdesi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Enflasyon farkı, toplu sözleşme, ikramiye müjdesi! 2023 Ocak ayı SSK ve Bağkur emekli maaş zammı hesapları silbaştan!  Enflasyon farkı, toplu sözleşmelerdeki oranlar dikkate alındığında maaşlar tahmin edilebilir hale geldi. Emeklileri ve memurları yeni yılda ne kadar maaş bekliyor? İşte bütün sorularınızın cevabı haberimizin içeriğinde…

SSK ve Bağkurluları Neler Bekliyor?

SSK ve Bağkurlularla sözleşme yapılmıyor fakat 6 aylık enflasyon farklarına göre maaşları güncelleniyor. 6 aylık süre göz önünde bulundurulursa SSK ve Bağkurlular halihazırda %14,05 oranında zam aldılar.

Aralık ayı enflasyon oranları açıklandıktan sonra yeni oranlar belirlenecektir. Aralık ayı için enflasyon düşüşü görülürse zam oranlarında da düşüş gözlemlenebilir. Aralık ayı enflasyon oranlarında yükseliş görülürse yılbaşında zam oranları yükselişte olacaktır. Bunun için yeni yıldan sonraki ilk maaş bekleniyor.

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına Ocak ayında yapılacak olan zam bağlamında yüzde 10,84 netleşmiş zam seviyesi bulunmakta. Bunun üstüne Merkez Bankası’nın Kasım ayı enflasyon beklentisi olan 3,14 eklendiğinde yüzde 13,98 rakamına ulaşılıyor.

Bu rakamın üstüne en son Aralık ayı enflasyonu eklenecek ve çıkacak olan rakam SSK ve Bağkur emeklilerinin netleşmiş Ocak 2023 maaş zammı seviyesi olacak. Tahminlere göre o da aşağı yukarı yüzde 17 ile yüzde 18 arasındaki bir rakam olacak.

2023 Emekli Bayram İkramiyesi

Türkiye Gazetesi tarafından yapılan haberde milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu ikramiye zammı için 2023 senesinde müjdeli haberin gelebileceği belirtildi.

Hatırlanacağı üzere emeklilere ilk olarak bayram ikramiyesi 2018 senesinde AK Parti tarafından yapılan yasal düzenlemenin ardından başlamış ve o tarihte emeklilik ikramiyesi bin TL olarak ilan edilmişti. O tarihte emeklileri mutlu eden rakam yılların ilerlemesi ile rakamın artmaması nedeni ile eleştirilere konu olmuştu. Beklenen düzenlemenin bayram öncesi gelebileceği öne sürüldü.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP