DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Esnaf Odası Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Esnaf Odası Kayıt Ücreti Ne Kadar?

ABONE OL
29 Aralık 2022 19:35
Esnaf Odası Kayıt Ücreti Ne Kadar?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 yılına az bir zaman kala esnaf odası kayıt ücreti ne kadar sorusu da merak edilmektedir. Esnaf olmak isteyenlerin merak ettiği esnaf odası kayıt ücretleri hakkında birden fazla detayı siz değerli okurlarımız için ele alacağız.

Esnaf odasına kayıt olmak isteyen vatandaşlar daha çok sicil kaydı ya da oda kaydı oluşturulması gerekmektedir. Burada yapılan kayıt işlemlerine bağlı olarak aynı zamanda da ayrı yerlerde gerçekleştirilmektedir. Kayıt işlemlerinin de ardından farklı evraklar ya da belgeler istenmektedir. Bunun yanı sıra işlem yapabilmek isteyenlerde aynı zamanda kayıt ücretlerinin de yatırılması gerekmektedir.

Esnaf Odası Başvuru Yeni Kayıt Ücretleri 

Esnaf ve sanatkarlar içinde sunulan aynı zamanda da esnaf odası başvuru ücretleri 2023 yılında faaliyet göstermiş oldukları bölgeler üzerinden de bağlı bulundukları durumlarda da Esnaf ve sanatkarlar odasında kayıt yapmaları gerekir.

Burada aynı zamanda da esnaflar da işletme ruhsatı alabilmeleri için belediyeler üzerinden de istenen belgeler üzerinden de Esnaf odası kayıt belgesini alabilmeleri için de aynı zamanda bağlı bulunduğu esnaf odasına kayıt yapmaları da gerekmektedir.
Burada aynı zamanda esnaflar da işyerini açmalarından da hemen sonra işyeri çalışma ruhsatı almak için de gerekli olan şartlara bağlı olarak esnaf ya da sanatkar siciline kayıt yaptırmak için ilgili odaya kayıt yapmaları da gerekmektedir.

Burada aynı zamanda da esnaflar da çalışmaya başladıkları durumlara bağlı olarak işyerlerinin de faaliyet göstermesinden hemen sona 30 gün içide de aynı zamanda Esnaf ya da meslek odası üzerinden de sicile tescil ve Sicil Gazetesinde ilan etmeleri gerekmektedir.

Esnaf Odası Güncel Kayıt Ücretleri

Esnaf odası kayıt ücretlerini de HALKBANK üzerinden yapabilirsiniz. Buna bağlı olarak güncel esnaf odası kayıt ücreti ne kadar sorusu da aşağıdaki gibidir;

· Birlik payı = 5, 21 TL

· Birlik kayıt ücreti = 173, 63 TL

· Evrak bedeli = 35, 92 TL

· Konfederasyon payı = 6,61 TL

· Oda kayıt ücreti = 174, 00 TL

· Esnaf sicil harç ücreti = 221, 25 TL

· Gazete ilan ücreti = 85, 00 TL

· Tasdikname harç ücreti = 37, 30 TL

· Diğer giderler = 125 TL

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP