Fiili Hizmet Süresi Zammı Nedir Nasıl Hesaplanır? Fiili Hizmet Süresi Zammı Ne Demek?

Fiili Hizmet Süresi Zammı Nedir Nasıl Hesaplanır? Fiili Hizmet Süresi Zammı Ne Demek?

ABONE OL
29 Aralık 2022 19:44
Fiili Hizmet Süresi Zammı Nedir Nasıl Hesaplanır? Fiili Hizmet Süresi Zammı Ne Demek?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Fiili hizmet süresi hakkında merak edilen sorular arasında fiili hizmet süresi zammı nedir sorusu yer almaktadır. Buna bağlı olarak fiili hizmet süresi açısından merak edilen birden fazla durum için bu yazıyı ele alacağız.

Fiili hizmet süresi de burada zam açısından yıpranma payı üzerinden de yüksek olduğu meslek dallarında görev yapan vatandaşlar için verilen aynı zamanda da bu kişilerin de erken emekli olabilmesine yönelik yapılan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada aynı zamanda da fiili hizmet süresi zam üzerinden bu zam kapsamında değerlendirilen meslek grupları üzerinden de çalışan kişilerin de aynı zamanda prim günleri üzerinden de değişik oranlarda eklemeler de sunulmaktadır.

Fiili Hizmet Süresi Zammı Ne Demek?

Fiili hizmet süre zammı daha çok çeşitli riskler içeren işlerde çalışanların da aynı zamanda prim günleri üzerinden de meydana getirilen bir ekleme çeşididir. Burada da aynı zamanda yıpranma oranı üzerinden de malum var olan fiili hizmet süresi zammı üzerinden de erken emeklilik durumunda da tartışılması muhtemel en çok merak edilen durumlardan birisi olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Fiili hizmet süre zammının da aynı zamanda amaçları kapsamında riskli işlerde de çalışan işçi ve memurların da erken emekli olabilmesini de sağlamaktadır. Yapılan uygulamanın da kapsamına giren meslek grupları üzerinden de çalışan kişilerin de aynı zamanda prim günleri şartlarını da belli şartlara bağlı olarak devlet tarafınca prim günü üzerinden de verilmektedir.

Fiili Hizmet Süresi Zammı Tüm Meslek Gruplarında Aynı Şekilde Mi Uygulanır?

Fiili hizmet süresi zamları da aynı zamanda tüm meslek grupları üzerinden de aynı şekilde uygulanmamaktadır. Meslek dalları üzerinden verilen aynı zamanda her biri için de sunulan değişik uygulama kurallarına bağlı olarak uygulanan bir düzenlemedir.
Burada aynı zamanda da prim gün sayısı da meslek grupları üzerinden de farklılık göstermektedir. Burada var olan iş grubuna bağlı olarak prim gün sayısı hesaplaması yapılmaktadır. Demir çelik fabrikalarında 60 gün olarak değerlendirilirken fiili hizmet süresi zammı nedir sorusuna bağlı olarak yeraltında çalışanlar için de 120 gün olarak hesaplanmaktadır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP