DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Bakan açıkladı! EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak, memur maaşı kaç para olacak? Sözleşmeliye kadro geldi mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bakan açıkladı! EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak, memur maaşı kaç para olacak? Sözleşmeliye kadro geldi mi?

Bakan açıkladı! EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak, memur maaşı kaç para olacak? Sözleşmeliye kadro geldi mi?

ABONE OL
31 Aralık 2022 15:42
Bakan açıkladı! EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak, memur maaşı kaç para olacak? Sözleşmeliye kadro geldi mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak, memur maaşı kaç para olacak? Sözleşmeyi kadro geldi mi? Bakan açıkladı!  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TRT Haber‘e misafir oldu. Gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Bu anlamda EYT ve memur maaş zamlarına değindi. Süreç adım adım ilerleyecek. Meclis kararını verecek. Ocak ayı içerisinde Meclis’e ileteceğiz. Üzerimize düşen görev sorumluluğunu tamamladık.

EYT’de Süreç Nasıl Olacak?

23 senelik bir problem bu. 8 Eylül 1999 yılından önce çalışmaya başlayanları kapsayan bir durum bu. Türkiye’de ortalama bir emeklinin en az 3 kişi tarafından emeklilik primleriyle finanse edilmesi lazım. Bu durum bizim dönemimizde 2.1’e kadar geldi, bunu 1.7’ye kadar düşürebiliriz. İstihdamı ne kadar artırabilirsek bu oranı artırabiliriz.

Sözleşmelilerin Kadroya Geçişi Meclis’te

Sözleşmeli personelin kadroya geçiş süreci Meclis’e intikal etti. 500 binden fazla çalışanı kapsayan bir düzenleme bu.

EYT’lilere İlk Emekli Maaşı Ne Zaman?

Kimsenin maaşında bir kısıntı olmayacak. Herkes hak ettiği maaşı alacak. Nasıl hesaplanıyorsa o şekilde olacak. Meclis sürecinden sonra EYT’lilerin ilk maaşı ne zaman alacağı belli olacak.

Memur Maaşı Kaç Para Olacak?

Toplu sözleşme açıktır, nasıl yapacağımız belli. Kamuoyunda “asgari ücrete yüzde 50 yapıldı, bize de olur mu” gibi fikirler duyuyoruz. Adı üzerinde asgari ücret bu. Memur yılda 2 defa alıyor. Enflasyon belli olduktan sonra memur zammını gözden geçireceğiz. Bütün çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Tahribattan koruyacak bir düzenleme yapacağız.

Asgari ücret alanların oranı yüzde 37. Bir kademe üzerinde alanlar var mı? Var. Biz genel durumu düzenleyen bir mekanizma olarak görüyoruz asgari ücreti. Biz geçen sene asgari ücrete yüzde 50 yaptık. Özel sektör de buna göre güncellemeler yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP